Vicepreşedintele Senatului, liberala Alina Gorghiu, a declarat joi, la Timişoara, că va cere săptămâna viitoare Birourilor reunite ale Parlamentului declanşarea procedurii de numire a noului Avocat al Poporului, deoarece actualului deţinător al funcţiei, Victor Ciorbea, i-a expirat mandatul şi nu este preocupat de ordonanţele guvernamentale "abuzive", transmite Agerpres.

Alina GorghiuFoto: Hotnews

Partidul Naţional Liberal va susţine candidatura lui Peter Eckstein-Kovacs la funcţia de Avocat al Poporului "pentru a asigura o coerenţă în acţiunea opoziţiei", a declarat, luni, la Realitatea TV, preşedintele PNL, Ludovic Orban

"Săptămâna viitoare voi cere Birourilor reunite conduse de PSD - ALDE declanşarea procedurii de numire a noului Avocat al Poporului. Suntem în această situaţie absolut lamentabilă cu o instituţie care nu funcţionează, pentru ca Victor Ciorbea, căruia i-a expirat mandatul, să se mai bucure de privilegiul unui salariu mărit de PSD, fără să facă nimic cu ordonanţele de urgenţă abuzive. I-a expirat mandatul şi PSD trebuia să lanseze procedura, dar nici acum nu s-a întâmplat acest lucru", a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Gorghiu a mai confirmat că PNL va depune, cel mai probabil săptămâna viitoare, moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, textul documentului fiind aproape finalizat şi agreat şi de USR şi PMP, iar UDMR şi Pro România şi-au arătat la rândul lor "disponibilitatea de a susţine moţiunea".

"Rămânerea lor la guvernare (a PSD, n.r.) îi va transforma într-un partid irelevant pe scena politică şi vor vedea acest lucru la viitoarele alegeri, când poate vor înţelege sensul votului din 26 mai. Cred că în acest moment, prioritate nu este sprijinirea premierului Dăncilă în guvern, ci revenirea la soluţii politice raţionale pentru populaţie. Cea mai mare prostie pe care PSD o mai poate face în acest an este să blocheze revizuirea Constituţiei, care însă nu mai poate fi oprit", a explicat Gorghiu.