Victor Ponta a negat joi informația potrivit căreia partidul său ProRomânia nu ar fi fost invitat să facă parte din grupul ALDE-EnMarche din Parlamentul European, unde va activa și Alianța USR-PLUS. „Fake news de Dâmbovița”, a declarat, pentru HotNews.ro, fostul premier.

HotNews.roFoto: Hotnews

„NU ESTE ADEVĂRAT. FAKE NEWS. Am primit și am luat în serios propunerea directă și oficială de a activa într-unul din cele două Grupuri politice pro-europene: Social - Democrat și, respectiv, Alde - En Marche!

Este o decizie foarte importantă - urmează să discutăm între noi și să luăm o decizie până în data de 15 Iunie! Acesta este adevărul - restul sunt fake news de Dâmbovița!”, a afirmat Victor Ponta.

Reacția sa vinde după ce agenția Mediafax a scris, citând surse politice de la Bruxelles, că ProRomânia nu a primit invitație de a se alătura grupului format din eurodeputații vechiului ALDE, EnMarche și USR-PLUS, iar Victor Ponta ar încerca „fără succes de câteva zile să se întâlnească cu Nathalie Loiseau”, care a deschis lista EnMarche.

„A fost refuzat de capul de listă al En Marche pentru că nu există nici o dorință a comitetului de negociere să aducă Pro Romania în grup mai ales că acesta și-a afirmat dorința în timpul campaniei electorale să facă parte din grupul socialiștilor acolo unde sunt și europarlamentarii PSD”, au declarat sursele citate.

În acest moment noul grup din PE, al treilea ca număr de parlamentari, are formată o echipă intermediară de conducere și negociere formată din patru europarlamentari, printre care Nathalie Loiseau și Dacian Cioloș.

Guy Verhofstadt a anunțat reformarea grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din PE și dorința de a forma o altă alianţă politică.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din mișcarea "Renaşterea europeană" propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianța USR-PLUS vrea să adere la noul bloc, alături de Ciudadanos din Spania.

Imediat după alegerile europarlamentare, un oficial de la Bruxelles a anunțat că numele provizoriu al grupului este ALDE-Renașterea-USR-PLUS.