​​Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că, la alegerile europarlamentare și la referendum, românii au transmis un mesaj clar, proeuropean, în ciuda faptului că unii politicieni au încercat să le slăbească încrederea în Uniunea Europeană.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„Am avut alegerile pentru Parlamentul European și referendumul pe tema Justiției, pe care l-am convocat și pe care l-am câștigat împreună cu românii. Concluzia e una foarte simplă: românii au spus ferm că-și dorec un parcurs european pentru România. Românii au transmis un mesaj clar, proeuropean. Au demonstrat că-și doresc să se implice activ în apărarea statului de drept. E clar că spiritul civic a devenit mult mai prezent. Au respins discursul anti-european”, a spus Iohannis, în discursul susținut la Forumul Internațional al Societății civile.

Șeful statului a adăugat că se așteaptă ca „întreaga societate să se implice astfel încât politicienii să nu ignore rezultatul referendumului”. De asemenea, a precizat el, rezultatul referendumului obligă Guvernul să nu ignore avertismentele liderilor UE.