Dan Barna a criticat, joi, la Adevărul Live, PNL subliniind că ”Alianța USR-PLUS s-a născut tocmai pentru că românii s-au săturat de această ciupeală oportunistă pe care o promovează Orban”. Asta, după ce Ludovic Orban a reproșat alianței că se gândește la o candidatură proprie la alegerile prezidențiale.

Dan Barna în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

”PNL ne reproşează de ce ne gândim noi să avem un candidat la prezidenţiale. Noi am fost consecvenţi în mesaj: vom avea candiaţi proprii la toate alegerile. Orban se preface surprins că vom avea candidat propriu la prezidenţiale. Nu am schimbat discursul. Alianţa USR-PLUS s-a născut tocmai pentru că românii s-au săturat de această ciupeală oportunistă pe care o promovează Orban. Oamenii vor o politică consecventă şi predictibilă”, a declarat joi Dan Barna.

Totodată, Dacian Cioloș a spus că alianța a avut deschidere cu PNL, dar că un sfert din electorat a votat cu USR-PLUS.

”Un sfert din electorat a votat cu noi. Ne poate reproşa PNL că avem intenţia de a candida la prezidenţiale”, a declarat Cioloș.

De asemenea, întrebat dacă va fi o luptă între USR-PLUS și PNL la prezidențiale, Barna a răspuns: ”Gândiţi-vă cum ar arăta un tur doi în care românii să aleagă între Iohannis şi candiatul Alianţei. Politică nu înseamnă bătăi şi ciomage”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a reproșat miercuri liderilor USR-PLUS anunțurile făcute cu privire la o eventuală intrare la guvernare și o candidatură proprie la alegerile prezidențiale, apreciind că sunt calcule politice pentru a nu se eroda la guvernare.

”Nu poți să îi lași pe ăștia (PSD-ALDE - n.r.) să dea foc la țară, numai că din calcule politice nu intru la guvernare ca să nu mă erodez la guvernare. Îi oprești pe ăștia să nu facă praf țara, să nu ne ducă în gard, să nu ne ducă în prăpastie”, a declarat Ludovic Orban.