Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, după ședința conducerii partidului, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre continuarea guvernării, precizând că este nevoie de continuitate și stabilitate. El a mai susținut că oricum nu există alternativă pentru că opoziția nu ar avea capacitatea de a prelua guvernarea.

Tariceanu, Vosganian, ChitoiuFoto: Captura video

El a mai spus că a discutat cu premierul Dăncilă să analizeze o eventuală remaniere sau restructurare guvernamentală.

”Am hotărât o anumită recalibrare a relației cu PSD pentru ca viitorul coaliției să fie asigurat. Este nevoie de continuitate și stabilitate. Nu credem că există o alternativă rezonabilă la actuala coaliție, de altfel unul dintre partidele din opoziție chiar a declarat că nu vrea la guvernare, nu au capacitatea de a-și asuma guvernarea. Am consultat-o și pe doamna prim-ministru și ei au același punct de vedere. Vom continua guvernarea”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat însă că programul de guvernare trebuie reevaluat și să se țină cont de mesajele transmise de societate la alegerile de duminică.

„Trebuie să reevaluăm programul de guvernare. Chiar dacă referendumul a fost unul consultativ, îi propun dnei prim-ministru să renunțe definitiv la ideea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției. Dorim rediscutarea OUG 114, să abandonăm toate măsurile percepute negativ, dorim să rediscutăm modul în care a fost gândit Fondul Suveran de Investiții”, a spus Tăriceanu.