Victor Ponta afirmă că deputații Pro România nu au votat nici cu Ciolacu, nici cu Turcan, la votul pentru alegerea președintelui Camerei Deputaților, unde propunerea PSD a obținut 172 de voturi iar cea a liberalilor doar 100.

Victor Ponta, la ParlamentFoto: Hotnews

„Deputații PRO Romania NU au votat nici cu Ciolacu nici cu Turcan 'dar votul nostru azi oricum nu schimba nimic - suntem 22 din care la vot au participat doar 6' nu avem și nu facem înțelegeri cu PSD dar nici cu PNL”, a scris Ponta, pe contul lui de Facebook.

Acesta atrage atenția că deși PNL, USR și PMP au 107 deputați, Raluca Turcan a obținut doar 100 de voturi iar „faptul că nu i-au convins nici pe toți ai lor să voteze arată o problemă reală”.

„Ieșirile isterice ale unor peneliști sau useriști care dau vina pe noi sau pe alții pentru înfrângerea lor nu îi ajută la nimic. Fiți mai deștepți și mai convingători dacă vreți să câștigați data viitoare. Nici pe UDMR nu ați reușit să îi convingeți”, a comentat Ponta.

În opinia sa, PSD a obținut voturile ALDE „în baza negocierii de la Senat” la care s-au adăugat „cei câțiva de la Minorități (care de fapt sunt pesediști vopsiți).

„Dacă vreți să rupem majoritatea asta trebuie să venim cu alternative serioase - nu cu refulări ridicole”, a mai scris fostul lider al PSD, care conduce acum partidul ProRomânia.