Președintele interimar al Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, a anunțat de la tribuna plenului înființarea grupului parlamentar al Pro România. Reamintim că PSD în perioada mandatului lui Liviu Dragnea a refuzat să pună în consens decizia Curții Constituționale cu regulamentul de funcționare al Camerei Deputaților.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vă rugăm să luați act de constituirea grupului parlamentar ProEuropa, format din 21 de parlamentari independenți. Lider este Victor Ponta, vicelideri sunt Mihai Tudose și Daniel Constantin, iar secretar Gabriela Podașca”, a anunțat în plenul Camerei Deputaților, Daniel Constantin.

Înaintea ședinței de plen, Victor Ponta a scris pe Facebook că dacă nu se ia act de înființarea grupului parlamentar PRORomânia partidul său va utiliza "cele mai dure și agresive căi legale pentru recunoașterea drepturilor constituționale"

"ProRomânia există pentru că pe 26 Mai a fost votat de 600.000 de români. Există pentru că avem 22 de deputați care activează serios și profesionist în Parlamentul României! Există pentru că avem personalitate și curaj!(...) Dacă noul președinte al Camerei ( Ciolacu, Turcan, cine va fi ales) continuă abuzul vom utiliza cele mai dure și agresive căi legale pentru recunoașterea drepturilor noastre constiuționale!", a scris Ponta pe pagina sa de socializare.

De precizat este că Viorica Dăncilă a anunțat miercuri, înaintea ședinței de plen, că nu are o alianță cu Pro România. "Nu avem o alianță cu Pro România, nu am discutat cu domnul Victor Ponta, deci nu am ce să spun în momentul în care nu am discutat".. Dăcncilă a admis că este nevoie ca grupul Pro România să fie recunoscut în Parlament.