Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, susținută de PNL și PMP pentru Avocatul Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat. ”Sunt copleșit de comentarii pozitive”,a fost reacția fostului parlamentar UDMR și consilier prezidențial.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Sunt copleșit de comentarii pozitive. Mulțumesc. Köszönöm szépen. E important că să fie solidaritate în partea mai bună a politicii„, a transmis Eckstein, pe Facebook.

Mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani şi poate fi reînnoit o dată. Victor Ciorbea a fost ales în această funcție în 6 mai 2014. Avocatul Poporului este numit în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Peter Eckstein, avocat de profesie, a fost parlamentar UDMR mai multe mandate și consilier al președintelui Traian Băsescu pentru problemele minorităților naționale (2009-2011).

Pe fondul protestelor masive care au izbucnit în ianuarie 2017 și ca urmare a faptului că UDMR nu s-a disociat ferm de acțiunile coaliției PSD-ALDE, fostul senator UDMR a demisionat din UDMR, după 28 de ani de activitate în cadrul Uniunii. El și-a anunțat demisia în iunie 2018, la protestele din Cluj-Napoca.

”Piaţa Libertăţii, aşa cum s-a numit mai demult Piaţa Unirii, este un loc important, şi anunţ aici demisia mea din calitatea de membru al UDMR. Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”, a spus Eckstein.