PNL solicită demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi anunţă că va depune miercuri o plângere penală împotriva acestuia, pe motiv că reprezentantul MAE "se face vinovat de boicotarea, blocarea românilor" de a vota în străinătate la alegerile europarlamentare şi la referendum.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Anunţăm depunerea unei plângeri penale împotriva lui Teodor Meleşcanu, cel care se face vinovat de boicotarea, blocarea românilor şi de o ruşine imensă făcută României. (...) Sunt oameni bătuţi, umiliţi, luaţi cu carabinieri, cu poliţia naţională, cu jandarmeria, oameni loviţi de către jandarmeria din Olanda, oameni care au fost luaţi pe sus din secţiile de vot din Italia, Franţa, Olanda, Germania, Spania sau Marea Britanie", a spus Rareş Bogdan, la finalul Biroului Executiv Naţional al PNL, precizând că liberalii vor comisie de anchetă în cazul votului din diaspora.

PNL mai solicită şi deblocarea iniţiativei legislative introduse de PNL cu privire la votul prin corespondenţă şi votul electronic.