​​Gabriela Firea a declarat, marți, că au fost colegi care i-au cerut să preia șefia PSD, însă ea nu are în intenție să candideze pentru acest post.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt colegi care m-au sunat și mi-au spus că sunt cea mai îndreptățită persoană să preiau șefia partidului”, a declarat Firea, precizând însă că ea susține interimatul lui Dăncilă la conducerea PSD.

”Îl susțin pe poziția de președinte interimar pe Paul Stănescu, care alături de mine și de foarte puțini colegi am avut de pătimit pentru că am semnat acea scrisoare și a avut curajul să își susțină punctul de vedere. Cred că nu trebuie să se plătească polițe, dar trebuie să se facă dreptate și nu este normal să se perpetueze același mod de a conduce partidul în grupulețe foarte restrânse. Forurile trebuie să fie transparente, nu venit cu decizia, toată lumea să tacă. Nu voi candida și la Congres, dacă se va pune problema”, a adăugat ea.

De asemenea, Firea a negat că ar intenționa să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale, afirmând că își dorește un nou mandat de primar general al Capitalei.

”Îmi doresc să candidez pentru un nou mandat de primar general. Asta este dorința mea și cred că există și susținere în acest sens. Nu se va întâmpla așa ceva și nici nu îmi doresc să candidez la prezidențiale”, a mai afirmat Gabriela Firea.

Firea nu a exclus să revină la conducerea PSD București.