După condamnarea lui Liviu Dragnea, PSD este în degringoladă. Niciun lider social democrat nu vrea să-și asume deocamdată conducerea partidului, fără o negociere în prealabil cu liderii din teritoriu. Statutar, președintele executiv al PSD este și cel care preia interimatul partidului în cazul vacantării postului de președinte. Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că Viorica Dăncilă va prelua șefia partidului până la organizarea de noi alegeri.

Lideri PSDFoto: Hotnews

UPDATE 15:44 Comitetul Executiv al PSD a fost convocat pentru marți, la ora 18.00, pentru a stabili pașii de urmat.

UPDATE Liderii PSD se reunesc la această oră la sediul PSD din Băneasa. Toți miniștrii au fost convocați la ședință.

"Mâine va fi convocată ședința Comitetului Executiv al PSD pentru a lua act de demisia lui Dragnea și numirea lui Dăncilă ca interimar", au explicat pentru Hotnews.ro surse de la vârful PSD.

Conform statutului PSD, Viorica Dăncilă va prelua interimar șefia partidului până la organizarea unui congres extraordinar al partidului în care se va alege noua conducere. De altfel, Dăncilă cu câteva ore înaintea anunțării sentinței, a strâns toți miniștrii la Guvern și potrivit, surselor HotNews.ro a discutat cu toți liderii PSD din teritoriu pentru a-i asigura că nu demisionează iar Guvernul rămâne în picioare.