Președintele organizației municipale a PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, cere demisia lui Liviu Dragnea: „Să știi că PSD nu este al tău și al lui Codrin Ștefănescu și să mai știi că milioane de PSD-iști te detestă”.

CusnirFoto: Facebook

Dan Ioan Cușnir a spus, luni, într-o conferință de presă, că dacă PSD nu învață din ce s-a întâmplat duminică „va avea o moarte lentă”, transmite Mediafax.

Cușnir a afirmat că, atunci când a fost ales în fruntea organizației municipale, a spus că este roșu și decent.

„În continuare sunt roșu și decent și doresc să rămân în recent decent, dar nu mai poate continua pe acest drum care nu duce nicăieri. Doresc să evidențiez că inițiativa mea nu este împotriva PSD, ci este împotriva actualei conduceri a partidului, oameni care nu sunt lideri. Dimpotrivă, sunt o grupare de indivizi care au trădat interesele mele de cetățean, loialitatea mea și a milioanelor de simpatizanți ai PSD care au fost abuzați de către actuala conducere a PSD”, a afirmat președintele organizației municipale a PSD Suceava.

Potrivit acestuia, votul de duminică este dovada cea mai clară a prețului plătit de cel mai mare și mai longeviv partid politic din România, care are de suferit „din cauza asocierii cu Liviu Dragnea și cu apropiații lui”.

”Această asociere a devenit umilitoare pentru membrul PSD roșu și decent, Liviu Dragnea și-a asumat dreptul de a decide în numele tuturor membrilor PSD fără să aibă o minimă consultare. De la sine putere a poziționat PSD împotriva: bănci, multinaționale, întreprinzători privați, actori, artiști, intelectuali, împotriva Europei. Acest discurs antieuropean nu poate duce nicăieri, nu poate face nimic pentru cei patru - cinci milioane de români care lucrează și studiază în Europa”, a continuat Cușnir.

Acesta s-a referit și la protestul #șîeu, spunând că a fost unul dintre cele mai frumoase evenimente care s-au întâmplat în România după Revoluție, după care, însă, Liviu Dragnea nu a înțeles că nu a fost o revoltă față de lipsa autostrăzilor, ci „împotriva a 30 de ani de minciuni și promisiuni nerespectate”.

„Dragnea, ajutat de apropiații lui, a acaparat PSD și se comportă ca un tiran. Liviu Dragnea i-a vânat pe toți cei care s-au opus în partid, dar întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, vânătorul devine vânat. Liviu Dragnea, să știi că PSD nu este al tău și al lui Codrin Ștefănescu și să mai știi că milioane de PSD-iști te detestă, fie că sunt membrii sau simpatizanți. (...) A venit vremea ca Liviu Dragnea să își asume riscul politic, să admită că este o cale greșită și să plece. Nu eu trebuie să plec din PSD, ci tu, Liviu Dragnea, la Parchet cu Codrin Ștefănescu”, a mai spus președintele organizației municipale a PSD Suceava.

Citește și: