Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că anunţul UDMR legat de ruperea protocolului cu PSD-ALDE este un fake news, "o mişcare de tip electoralist", menită să ofere alegătorilor români de etnie maghiară iluzia unei desprinderi de Dragnea și Tăriceanu.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

"Este un fake news similar cu inaugurarea lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti. UDMR a votat în mod constant cu Dragnea şi Tăriceanu. Conducerea UDMR se confruntă astăzi cu o opoziţie extrem de mare în rândul cetăţenilor români de etnie maghiară care sunt categoric împotriva poziţiei conducerii UDMR de a susţine Guvernul PSD-ALDE. Este o mişcare de tip electoralist care încearcă să creeze iluzia unei despărţiri dintre Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea. Din punctul meu de vedere, voi avea încredere în această despărţire doar atunci când parlamentarii UDMR nu vor mai vota alături de parlamentarii PSD-ALDE şi atunci când vor susţine moţiunea de cenzură pe care o vor înainta parlamentarii PNL după alegerile europarlamentare şi după referendum", a spus Orban, citat de Agerpres.

Întrebat dacă vor exista discuţii cu UDMR după alegerile europarlamentare pentru susţinerea moţiunii, liderul PNL a răspuns: "Vom discuta cu orice parlamentar şi cu orice formaţiune politică alta decât PSD şi de asemenea cu orice parlamentar vorbim individual, din cadrul coaliţiei majoritare, pentru a-i convinge că interesul României este să scăpăm de acest clan care a capturat România şi care vrea să transforme România într-o moşie a unui grup de indivizi care nu au nimic comun cu interesul general al României".

Candidatul PNL la europarlamentare Rareş Bogdan a afirmat că liderul UDMR Kelemen Hunor a făcut un "pact cu Liviu Dragnea pentru a se ocupa doi ani şi jumătate exclusiv de drepturile infractorilor şi nu ale oamenilor cinstiţi".

"Începând de ieri, Kelemen Hunor a intrat în disperare, pentru că este pentru prima oară când această formaţiune politică, a cărei dominantă este astăzi platforma socialistă şi nu cele creştin-democrate sau liberale, riscă să rămână în afara Parlamentului European, ceea ce aduce la un Congres extraordinar care l-ar trimite pe domnul Kelemen Hunor alături de Liviu Dragnea, marele său prieten", a spus Rareş Bogdan.

UDMR nu va susţine, începând de joi, nici o iniţiativă sau măsură a Guvernului, iar protocolul de colaborare dintre această formaţiune şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect, a anunţat joi liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

"Începând de astăzi, UDMR nu va susţine nici o iniţiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect. Considerăm că atitudinea Guvernului este inacceptabilă şi solicităm în continuare autorităţilor să înlăture construcţiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului şi să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmăneşti şi ale celorlalţi autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor", a precizat pe Facebook liderul UDMR.