Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că nu a înțeles că anunțul liderului PSD Liviu Dragnea ar fi unul care vizează o candidatură proprie la prezidențiale. Președintele ALDE a precizat că există un plan cu privire la o candidatură comună a celor două partide. De partea cealaltă, președintele PSD Liviu Dragnea are alte planuri, separate de cele ale partenerului de Coaliție.

Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

„Anunțul domnului Dragnea nu l-am înțeles ca anunțarea unei candidaturi a domniei sale duminică seară. Noi am făcut un plan împreună, să mergem pe o candidatură comună, să fie anunțata după alegerile pentru Parlamentul European și să găsim cea mai bună soluție pentru un candidat capabil să îl înfrângă pe Iohannis”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, într-un interviu la DC News.

Declarația liderului ALDE vine în contextul în care Liviu Dragnea a spus că PSD va anunța duminică seară candidatul la prezidențiale. Întrebat marți, la Adevărul Live, dacă s-a hotărât să candideze sau nu la prezidențiale, Dragnea a răspuns: "După alegeri, chiar duminică seară o să anunțăm".

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că, în Coaliție nu s-a decis nimic în ceea ce privește o candidatură comună PSD-ALDE la prezidențiale. "A rămas după alegerile din 26 mai să dicutăm despre asta. În interiorul partidului, se va lua o decizie privind candidatul la prezidențiale în funcție de scorul obținut la alegerile din 26 mai, au explicat sursele HotNews.ro. De altfel, conform ultimelor sondaje interne, PSD ar fi depășit pragul psihologic și ar fi ajuns la scorul de 30% pentru europarlamentare. În acest context, Dragnea a făcut declarația privind candidatul PSD pentru prezidențiale.

Potrivit surselor citate, social democrații nu vor să-l susțină pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale. "Să vedem ce scor vom obține. Dacă partidul obține un 32-34% suntem îndreptățiți să venim cu un candidat propriu. Dragnea va intra în cursă", au explicat sursele HotNews.ro.

Varianta de rezervă în interiorul PSD va fi aplicată în cazul în care partidul va obține un scor slab la scrutinul din 26 mai. În acest caz, Dragnea va face un pas în spate și va anunța că PSD și ALDE vor avea un candidat comun la prezidențiale, cel mai probabil în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.