Liviu Dragnea a declarat marți că PSD va anunța candidatul partidului pentru prezidențiale chiar duminică, în seara alegerilor europarlamentare.

Foto:

Întrebat la Adevarul dacă s-a hotârât să candideze la președinție, Liviu Dragnea a spus: ”După alegeri. Chiar duminică seară o să anunţăm. (...) Dacă mă întreba acum un an cineva, spuneam că nu. Starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru funcţia prezidenţială e foarte importantă. Eu nu sunt Cassandra. Încă 5 ani de zile, de tot ce s-a făcut bun se va alege praful. Trebuie făcute toate eforturile ca Iohannis să plece de la Cotroceni. Această funcţie devine importantă. PSD se va pronunţa duminică seara”.

Liderul PSD așteaptă, după alegerile europarlamentare de duminică, o decizie definitivă în dosarul angajărilor fictive în condițiile în care Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare pentru 27 mai.

Dintre liderii actualei coaliții guvernamentale, Liviu Dragnea este cel mai prost cotat în sondajele de opinie.

Astfel, potrivit ultimului sondaj IMAS, actualul şef al statului se află pe primul loc cu 42,7%, de două ori şi ceva mai mult decât următorul candidat, Călin Popescu Tăriceanu, de la ALDE, 18,3%.

Pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta, de la Pro România: 14,5 procente. Iar 10 sau mai puţine procente ar avea – în ordine descrescătoare – Dacian Cioloş (10%), Liviu Dragnea (8,7), Dan Barna (2,5), Eugen Tomac (2,2) şi Kelemen Hunor (1,2).