România, inclusiv din calitatea de stat care deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, va continua să acorde o importanţă deosebită vecinătăţii sudice a Uniunii Europene şi va susţine eforturile UE de promovare a securităţii şi stabilităţii în regiune, a subliniat luni ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu conform Agerpres.

Teodor MelescanuFoto: mae.ro

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), el a făcut aceste afirmaţii cu prilejul întrevederii avute cu ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti, Saker Malkawi, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în România.

"În cadrul întrevederii au fost evocate legăturile tradiţionale de prietenie dintre România şi Regatul Haşemit al Iordaniei şi a fost exprimată satisfacţia pentru nivelul excelent al cooperării bilaterale, consolidat pe parcursul a mai mult de o jumătate de secol de relaţii diplomatice neîntrerupte. (...) La finalul întrevederii, ministrul afacerilor externe a adresat mulţumiri ambasadorului iordanian pentru devotamentul, seriozitatea şi implicarea în dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi i-a transmis urări de bunăstare pentru anii care urmează", se mai arată în comunicat.