Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Suceava, că suspendarea președintelui Klaus Iohannis nu mai e de actualitate. „Nu e o jucărică pe care să o fâlfâim toată ziua”, a spus șeful Senatului, potrivit Mediafax.

Tariceanu Foto: AGERPRES

Întrebat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Suceava, dacă mai este luată în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus că „suspendarea nu e o jucărică”.

„Suspendarea nu e o jucărică pe care o fâlfâim toată ziua, pentru că până la urmă o țară trebuie să aibă o anumită stabilitate politică. Dacă vă imaginați că ideea de a nu mai lăsa piatră peste piatră în țară este ideea pe care trebuie să mergem, eu nu o împărtășesc. Eu nu am admirație pentru Klaus Iohannis dar mai sunt câteva luni, vin alegerile și acesta a fost motivul pentru care eu am spus că în această fază, cu șase luni înainte de încheierea mandatului, nu se mai poate face suspendare. Vin alegerile și poate fi sancționat prin vot”, a răspuns Tăriceanu.

Șeful Senatului a mai spus că deși președintele Klaus Iohannis a făcut „greșeli politice”, acestea nu se sancționează politic.

„Faptul că el a făcut niște greșeli politice, acelea se sancționează politic, nu prin suspendare. Suspendarea se bazează pe asta. E adevărat. El a ieșit din haina de președinte și a îmbrăcat haina de lider al opoziției”, a mai spus Tăriceanu.