Partidul Național Liberal a organizat sâmbătă un eveniment de prezentare a candidaților PNL la alegerile europene ce vor avea loc pe 26 mai. La eveniment a participat și președintele Klaus Iohannis. ”Ne-am întâlnit astăzi pentru că vin alegerile, avem alegeri europarlamentare și avem un referendum. PNL are cea mai tare echipă, cu cei mai tari candidați”, a spus șeful statului.

Miting liberalFoto: Captura YouTube

Potrivit PNL, la începutul mitingului erau prezenți în Piața Victoriei peste 40.000 de oameni, la care s-au adăugat, ulterior, bucureșteni care au dorit să ia parte la eveniment. În timpul intervenției sale de la tribună, Rareș Bogdan a spus că sunt aproape 60.000 de persoane.

Klaus Iohannis: Ne-am întâlnit astăzi pentru că vin alegerile, avem alegeri europarlamentare și avem un referendum. PNL are cea mai tare echipă, cu cei mai tari candidați. Probabil ați aflat că săptămâna trecută am adus Europa în România, am avut summitul de la Sibiu. Au venit toți liderii europeni la noi în România și a fost un mare succes.

Am înțeles atunci că pentru ei, pentru Europa, românii contează. Să fi văzut fețele participanților - Macron, Merkel, Tusk - pline de bucurie când românii i-au salutat. Știți cine nu a fost acolo și nu contează în Europa: PSD.

În această piață ați demonstrat, am am demonstrat împotriva OUG 13. PSD de la început a fost interesat doar de oamenii lor. Nu este interesat de români și România, PSD este interesat să-i fie bine lui Dragnea. Avem o explicație simplă pentru ce a făcut și face PSD, de la început nu au vrut să dezvolte România. Ceva îi interesează și la asta lucrează de doi ani și jumătate: să îngenuncheze justiția. Numai la asta au lucrat.

Așa ceva nu se poate. Știți care este problema? Dacă pierdem justiția, pierdem tot: pierdem economia, pierdem bunăstarea românilor și cineva va plăti la sfârșit. Nu ei, pentru toate acestea vor plăti românii. Această catastrofă pesedistă se va simți și în buzunarul tău, și în buzunarul tău. Vă chem, eu președintele României, la vot la referendum.

Ludovic Orban: Oameni buni, am imensa bucurie și onoare de a vă anunța că alături de noi este cel care stă ca un stejar în calea furtunilor pornite de ciuma roșie, alături de care vom construi o Românie puternică, a oamenilor cinstiți, cel alături de care să spuneți da la referendum, președintele Klaus Iohannis

Rareș Bogdan, lider pe lista PNL: A venit vremea dreptății. A venit vremea să eliberăm România de neobolșevicii lui Dragnea. Aproape 60.000 de oameni, astăzi, în Piața Victoriei din București. Am ales un loc cheie pentru democrația europeană, pentru rezistența românească din ultimii doi ani și jumătate, care a primit numele după ce un premier liberal și un rege al României au câștigat Războiul de Independență și i-au dat acest nume: Piața Victoriei.

România nu este a lui Liviu Dragnea, a lui Codrin Ștefănescu, a lui Nicolicea, a lui Dăncilă, a lui Carmen Dan, este a tuturor românilor care își educă copii în numele dreptății și a credinței în Dumnezeu. În democrație, hoții stau la pușcărie!

Raluca Turcan: Românii nu sunt hoți, sunt un popor cinstit. România va vota Klaus Iohannis și Partidul Liberal. Avem nevoie ca decizia politică majoră să fie luată de oameni politici dedicați interesului celor mulți. PNL are soluții reale, nu vorbe-n vânt. Un vot usturător cu da la referendum va fi cea mai usturătoare moțiun de cenzură populară.

Mircea Hava, primar Alba Iulia: Pe 26 mai veți avea trei ștampile, trei buletine. Cu fiecare puteți să zdrobiți un trandafir. Ca să aducem bani europeni trebuie să avem acolo oameni care să știe să facă acordul dintre ce vrea Europa și ce vrem noi.

Siegfried Mureșan, europarlamentar, purtător de cuvânt PPE: Vreți justiție? Vreți dreptate? Vreți stat de drept? Atunci pe 26 mai trebuie să ieșim la referendum și să spunem ”da” la ambele întrebăti

Cristian Bușoi, candiat la europarlamentare: 26 mai trebuie să fie începutul sfârșitului pentru PSD și începutul unei guvernări responsabile pentru această țară. UE nu este perfectă dar dă bani României pentru dezvoltare și dă românilor libertatea de a trăi și a munci oriunde pe acest minunat continent. PSD latră la Uniunea Europeană și pretinde că apără România de UE în condițiile în care România trebuie apărată de PSD

Senatorul Florin Cîțu: Este doar primul pas pe care îl facem pe 26 mai. În decembrie 2020 trebuie să încheiem acest drum, să facem România liberală pentru copii noștri. PNL trimite o echipă cu adevărat europeană, cu scopul de a arăta că România este o țară care se îndreaptă spre vest, nu spre Rusia

Coordonatorul campaniei PNL la europarlamentare, Robert Sigartău: Aceste alegeri nu sunt simple alegeri europarlamentare, au semnificație deosebită. Vor influența toate alegerile care urmează de acum încolo.

UPDATE 11.10 Piața Victoriei s-a umplut cu simpatizanți liberali veniți din toată țara.

-----------------------

”Nu am nicio îndoială că va fi un miting mare, va fi un miting în care se va vedea clar susţinerea de care se bucură Preşedintele României în referendumul declanşat şi susţinerea de care se bucură Partidul Naţional Liberal”, declara, pe 6 mai, Ludovic Orban, după Biroul Executiv în care s-a decis organizarea evenimentului.

Listă de candidați PNL:

1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV

2. Mircea Hava, primar Alba Iulia

3. Siegfried Mureșan, europarlamentar

4. Daniel Buda, europarlamentar

5. Adina Vălean, europarlamentar

6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL

7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL

8. Gheorghe Falcă, primar Arad

9. Cristian Bușoi, europarlamentar

10. Marian Jean Marinescu, europarlamentar

11. Vlad Nistor

12. Mihai Țurcanu, europarlamentar.

Gabriela Firea a declarat marți seară că a aprobat, în calitate de primar general, mitingurile electorale care vor avea loc în această lună în Capitală, printre care și evenimentul liberal de sâmbătă.