​​Liviu Dragnea nu renunță la retorica anti-occidentală, de această dată motivul fiind peștele confiscat la vamă și care conținea mercur peste limita admisă. Șeful PSD a susținut că țările din Vestul Europei, unde apele sunt poluate, trimit peștele contaminat în România. „Au crezut că românii sunt mai proști și au zis hai să le dăm lor, că ei poa' să moară, ei și copiii”, a declarat el.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Concluziile au cam apărut și sunt groaznice. În vestul Europei sunt țări dezvoltate. Cu toate măsurile pe care le-au luat, tot poluează, poluează apele lor și acolo sunt și pești cu metale grele. În piețele din Occident nu se poate vinde așa ceva că e pușcarie curată. Au crezut că românii sunt mai proști și au zis hai să le dăm lor, că ei poa' să moară, ei și copiii, mai ales că mămicile au început să introducă în hrana copiilor mai mult pește să evite produse pline de hormoni de pasăre sau de altă natură. Au spus să bage pește pentru că a crescut consumul", a declarat liderul social-democrat.

Totodată, Liviu Dragnea a mai afirmat că în România ajunge pește din alte state membre UE din Occident iar România are o varietate piscicolă mare. Dragnea a transmis că doreșete să demareze un program pentru pește în România.

"Noi avem în România crap românesc din Belgia, avem crap românesc din Spania, avem caras din Italia, avem toate soiurile de pește, numai din România nu, în condițiile în care avem un bazin hidrografic inimaginabil. Drept pentru care duminică o să mergem la Nucet, la acea capacitate care produce pește. Indiferent de ce spune Bruxellesul, vreau să începem un program pentru pește în România", a mai transmis liderul PSD.

Duminică, Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu televizat, că trebuie luate măsuri urgente în domeniul piscicol, deoarece românii au ajuns în situația în care cumpără crap românesc crescut în Spania, în timp în țară bălțile au rămas neîngrijte din lipsa sprijinului prin subvenții pentru producători.