PSD a reacționat miercuri față de criticile președintelui Klaus Iohannis legate de direcția greșită în care merge România și respingerea propunerilor de miniștri, susținând că ”știrea reală a zilei este că România reușește să obțină o creștere economică de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Iohannis nu poate să facă diferența dintre un succes al românilor și interesul său electoral. Chiar în ziua în care INS anunță oficial că România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa, de 5%, Iohannis pretinde că guvernarea PSD nu ar fi făcut nimic bun”, se arată într-un comunicat de presă.

Social-democrații susțin că ”știrea reală a zilei este că România reușește să obțină o creștere economică de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene” ceea ce arată ”buna guvernare a PSD”, menționând că actuala putere a mărit pensiile și salariile.

Mai mult, PSD susține că o temă reală care ar fi trebuit supusă referendumului este creșterea salariului minim pe economie și nu corupția.

”Președintele Iohannis mai uită sau ignoră și faptul că PSD și-a exprimat public sprijinul față de referendum. În mod fals, încearcă să inducă ideea că sunt două feluri de români: unii care ar susține și unii care n-ar susține lupta anticorupție. În realitate, toți românii sunt de acord cu lupta anticorupție, atât timp cât sunt respectate drepturile fundamentale ale omului”, mai transmite PSD.

În ceea ce privește respingerea propunerilor de miniștri de către Iohannis și remanierea guvernamentală, PSD susține că ”miniștrii PSD care candidează la alegerile pentru Parlamentul European, au avut un comportament onest față de cetățeni și au evitat să amestece acțiunile guvernamentale cu cele de campanie. În loc să critice PSD pentru acest lucru, Iohannis ar fi trebuit el însuși să nu folosească funcția prezidențială pentru a crea un avantaj electoral PNL”.