Anca Alexandrescu, fosta consilieră a premierului Viorica Dăncilă, și-a reluat activitatea la cabinetului președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Alexandrescu a plecat de la Guvern în urmă cu două săptămâni. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat decizia de a nu mai lucra cu ea, motivând că, în campanie electorală, este "nevoie de intensificarea comunicării la partid”.

Anca AlexandrescuFoto: Agerpres

Anca Alexandrescu a fost alături de președintele PSD, Liviu Dragnea, la mitingul de sâmbătă de la Iași și l-a însoțit pe acesta și la emisiunea Viața Satului, duminică, la TVR.

Surse social-democrat au declarat, pentru Hotnews.ro, că Anca Alexandrescu a început activitatea la biroul lui Dragnea, fiind neoficial șefa de cabinet a acestuia.

De altfel, Alexandrescu și-a publicat luni o poza pe holul Parlamentului pe contul privat de Instagram.

În urmă cu două săptămâni, premierul Viorica Dăncilă a anunțat oficial că renunță la consiliera onorifică Anca Alexandrescu pe motiv că a început campania electorală și este nevoie de ea la partid. Neoficial, însă Anca Alexandrescu era „detașată” de Liviu Dragnea la Palatul Victoria să o supravegheze pe șefa Executivului.

Influența Ancăi Alexandrescu a început să scadă odată cu declanșarea conflictului Dăncilă - Dragnea. În plin conflict între premier și președintele PSD, consiliera a început să dispară de la întâlnirile oficiale ale șefului Executivului. De asemenea, în presă au apărut înformații că Dăncilă caută soluții pentru îndepărtarea acesteia din funcție.