Fostul președinte Traian Băsescu a spus, sâmbătă, referitor la faptul că CNSAS l-a trimis în judecată pentru colaborare cu securitatea, că niciodată nu va fi găsit un angajament de-al său pentru că niciodată nu a semnat așa ceva.

Traian BasescuFoto: captura B1 TV

”Eu voi merge în instanță atunci... nu știu despre ce este vorba, eu am primit vreo cinci adeverințe din astea cu ocazia altor candidaturi. În 2002 m-au invitat să lămuresc niște lucruri și m-aș fi bucurat dacă mă invitau acum. (...) M-aș fi bucurat ca lămuririle pe care le dau eu să fie anexate la dosar, dar vom vedea”, a declarat Băsescu, la România TV.

El a insistat că nu știe ce conține dosarul înaintat de CNSAS instanței, dar cu siguranță nu va fi găsit un angajament de colaborare cu securitatea: ”Vă garantez eu că niciodată nu va fi găsit un angajament pentru că niciodată nu am semnat un angajament. Nu aș vrea să acopăr campania și intrând în dezbatere pe acest subiect să generez prejudicii PMP-ului”.

Traian Băsescu deschide lista PMP pentru alegerile europarlamentare, iar legea prevede verificarea candidaților. CNSAS nu mai poate da verdicte de colaborare cu securitatea, ci este obligat să trimită dosarele instanței de judecată, singura care se poate pronunța.