Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut sâmbătă la Craiova, unde a participat la prezentarea candidaţilor partidului la alegerile pentru Parlamentul European, că ceea ce împiedică România să progreseze este corupţia din statul paralel şi nedreptăţile pe care acesta le generează, motiv pentru care acest subiect îl preocupă permanent.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Preşedintele ALDE a susținut că, după 30 de ani de la căderea comunismului, în România s-a reintrodus acelaşi sistem de teroare prin care comunismul a condus ţara 45 de ani, iar formaţiunea pe care o conduce doreşte să elibereze justiţia de prădătorii statului paralel.

"Nu am avut nicio clipă capacitatea să îmi imaginez că după 30 de ani de la căderea comunismului, în România se vor reintroduce aceleaşi sisteme prin care comunismul a condus România 45 de ani: sistemul de teroare, sistemul de ascultare a telefoanelor, frăţia dintre securitate şi procuratură. (...) Ei bine, din perspectiva ALDE, ceea ce ne împiedică să progresăm mai mult şi mai bine este corupţia din statul paralel şi nedreptăţile pe care acesta le generează, abuzurile şi excesele cărora le-au căzut victime mii şi mii de oameni nevinovaţi. Vreau să eliberăm justiţia de prădătorii statului paralel", a spus Tăriceanu, în faţa a circa a o mie de membrii ALDE, potrivit Agerpres.

Tăriceanu a mai spus că în ultimii 14 ani România a ajuns să fie dominată de un sistem paralel de putere care i-a eliminat pe toţi cei care nu au acceptat jocurile de culise, cum ar fi deciderea rezultatului alegerilor prezidenţiale "în sufrageria lui Gabriel Oprea, cu sprijinul lui Coldea, Dumbravă şi al procurorilor de la DNA, în frunte cu Kovesi".

"Din păcate, în ultimii 14 ani România a ajuns să fie dominată de acest sistem paralel de putere care a hotărât să-i elimine pe toţi cei care aveau curajul să stea drepţi, să nu se înconvoaie, să nu accepte jocurile de culise, să nu accepte ca rezultatul alegerilor în loc să fie decis de dumneavoastră, cetăţeni liberi, să fie decis în sufrageria lui Oprea, cu sprijinul lui Maior, cu sprijinul lui Coldea, cu sprijinul lui Dumbravă, cu sprijinul procurorilor de la DNA, în frunte cu Kovesi şi cu cei specializaţi în anchete care sunt absolut copiate după metodele din anii '50, cum sunt cei de la DNA Ploieşti, de la DNA Oradea sau de la DNA Braşov. La 30 de ani de la Revoluţie vom pune capăt infracţiunilor săvârşite de statul paralel, ilegalităţilor şi acestor nedreptăţi. Vreau să combatem corupţia în mod egal, în mod legal, democratic şi echilibrat. Lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie un prilej de răzbunare sau de eliminare a adversarilor politici. Nu este o vânătoare de vrăjitoare pentru că nu suntem într-o dictatură din lumea a treia", a mai afirmat președintele Senatului.