Ludovic Orban a declarat că orice Guvern serios trebuie să aibă în vedere educația și susținerea procesului educațional. Președintele PNL a adăugat că au fost fabricate universități, pe bandă rulantă, prin decizii politice, altele decât cele de stat, relatează Mediafax.

Ludovic Orban în studioul HotNews.roFoto: Hotnews

„Dacă educație nu este, nimic nu este. Preocuparea oricărui Guvern serios, a oricărei autorități locale serioase din România trebuie să fie pentru educație, pentru a susține procesul de educație, nevoile care există în sistemul de educație, evoluția permanentă a sistemului de educație. O să spun un lucru care poate n-o să le placă la unii, s-au fabricat universități prin decizii politice, atât universități de stat cât și universități private, pe bandă rulantă, după Revoluție și din păcate, mulți dintre cei pe care îi vedem astăzi în capul trebii sunt produsele acestor universități, cu diplome făcute pe puncte de oameni care nici măcar nu au trecut pe la cursuri, de oameni care faultează limba română în fiecare apariție publică, de oameni care nu au o minimă înzestrare intelectuală și un minim bagaj de cunoștințe care să le permită să înțeleagă un fenomen de ansamblu dintru-un domeniu sau altul al societății”, a afirmat Ludovic Orban, la Forumul Educației 2019, o dezbatere pe marginea proiectului „România Educată”, care a avut loc sâmbătă la Iași.

„Trebuie să readucem competența, meritocrația, trebuie să readucem profesionalismul în toate sectoarele publice din România, iar misiunea principală în acest proces de readucere a României într-o situație de normalitate, îi aparține în primul rând sistmului de educație, iar în ceea ce ne privește pe noi este preocuparea noastră de căpătâi”, a completat liderul liberalilor.

La dezbaterea de la Iași participă câțiva dintre candidații PNL la europarlamentare, printre care se numără Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Adina Vălean. Au mai fost prezenți și alți liberali din conducerea partidului. La eveniment participă și președintele Klaus Iohannis.