​​Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan acuză Guvernul că refuză să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii, executivul nedepunând o candidatură în acest sens.

HotNews.roFoto: Hotnews

„România avea termen până pe 6 mai să se înscrie pentru a găzdui nou-înființata Autoritate Europeană a Muncii (AEM). (...) La finalul perioadei de depunere a candidaturilor, trei din cele patru țări care nu găzduiau o instituție UE și-au depus candidatura pentru găzduirea AEM: Bulgaria (Sofia), Slovacia (Bratislava ) și Cipru (Nicosia), alături de Letonia (Riga), țări și orașe mult mai mici și cu resurse mai mici decât România și București. Letonia, o țară cât 5 județe, găzduiește deja o instituție UE și nu renunță în a găzdui și AEM. Guvernul Dăncilă nu a depus candidatura fiindcă nu este capabilă să obțină nimic pentru România în Europa”, a scris Mureșan pe Facebook.

Europarlamentarul PNL cere Guvernului să explice public „de ce a ales să dea cu piciorul șansei ca România să găzduiască în premieră o instituție a Uniunii Europene”.