Tăriceanu le cere simpatizanților ALDE să nu voteze la referendumul convocat de Iohannis: „E o încercare de deturnare a dezbaterii”

de C.D.     HotNews.ro
Marţi, 7 mai 2019, 18:08 Actualitate | Politic


Tariceanu
Foto: AGERPRES
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că recomandarea formaţiunii sale este "să nu se voteze" la referendumul din 26 mai pe tema justiţiei, pentru "a nu-i face jocul" şefului statului, Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

"Fiecare, până la urmă, are libertatea să procedeze cum crede, dar în condiţiile date, rezultă clar că recomandarea noastră este să nu se voteze la acest referendum, pentru a nu îi face jocul preşedintelui", a spus Tăriceanu, marţi, la finalul Biroului Politic Executiv al ALDE.

Potrivit lui Tăriceanu, referendumul din 26 mai "nu este o problemă de consultare reală".

"Mulţi colegi m-au întrebat cum să procedeze la referendum. Le-am spus că, după părerea mea, este practic o diversiune prin care preşedintele încearcă să intre mai devreme în cursa prezidenţială, în campanie. În al doilea rând, întrebările sunt ceva de genul 'Ca să respiri ai nevoie de oxigen?'. Da. Răspunsul evident nu poate fi decât unul singur. Deci, nu este o problemă de consultare reală. Deci, e o încercare de deturnare a dezbaterii, care ar fi trebuit să fie axată pe problemele Europei. România trebuie să conştientizeze mai mult că este membră a UE. (...) Trebuie să ne schimbăm atitudinea pe care o avem faţă de UE, să înţelegem că avem şi drepturi, şi responsabilităţi în comun", a adăugat Tăriceanu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
4509 vizualizari

 • +9 (13 voturi)    
  papagalul (Marţi, 7 mai 2019, 18:12)

  hamurabi [utilizator]

  a fost intrebat de alti papagali cum sa procedeze ! Asta minte si cand n-ar vrea !
 • +13 (17 voturi)    
  Ce deturnare baaa ? (Marţi, 7 mai 2019, 18:12)

  ciuma.rosie [utilizator]

  E vorba despre voi, infractorii...tu, dragnea, mitraliera, cozma, ghita, udrea ...
  • +7 (9 voturi)    
   si complicii lor (Marţi, 7 mai 2019, 20:30)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui ciuma.rosie

   Carierista imbuiata Norica Nicolae, procuroarea Renate Weber, infiltrata in F. SOROS ca sa distruga Societatea civiila si care acum trâmbitzeaza la Latrina 3, Vosganian - cercetat penal aparat de imunitate si toată haita de hoti si complici numita ALDE.
 • +5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 mai 2019, 18:22)

  [anonim]

 • +11 (15 voturi)    
  Diversionist (Marţi, 7 mai 2019, 18:24)

  Just2019 [utilizator]

  Mister "Tradiceanu", diversiune sunteti dvs, impreuna cu prietenul dvs, PSD-ul, prin tot ceea ce intreprindeti, de la minciuna si manipulare, la subminarea statului de drept, a economiei si a vietii cetatenilor acestei tari!
 • +9 (13 voturi)    
  o pozitie consecventa (Marţi, 7 mai 2019, 18:26)

  tahomir [utilizator]

  tradariceanu e intodeauna de partea hotilor, a infractorilor, a impostorilor, a prostilor.
  Drept urmare apelul lui catre membrii ALDE e aliniat complet cu linia partidului.
  Pentru asta trebuie apreciat ca atare.
 • +8 (10 voturi)    
  Vocabularul medical este foarte doct (Marţi, 7 mai 2019, 18:29)

  Intermezzo [utilizator]

  Cuprinde o sumedenie de expresii, mai tehnice sau mai putin tehnice. Dar printre ele este si una mai originala: IDIOT SOLEMN. Extrem de originala, nu-i asa?
 • +7 (9 voturi)    
  Incercarea de a face justitie si cu penalii din... (Marţi, 7 mai 2019, 18:31)

  Plagarus [utilizator]

  .......politica ,este "deturnare " bre Sterling Popescu T. ?
 • +9 (11 voturi)    
  ii tremura budigaii manechinului (Marţi, 7 mai 2019, 18:42)

  AliKimiku [utilizator]

  Va dati seama ca ipochimenul are vise de Presedintie?
 • +9 (11 voturi)    
  tariceanu (Marţi, 7 mai 2019, 18:44)

  ------ [utilizator]

  DE ce iti este frica taricene!-sa stii ca pe tine nu te invita nimeni la referendum asa ca poti sta acasa.Cu ocazia asta poti face o vizita in Corea De Nord la prietenul tau Kim.
 • +8 (10 voturi)    
  ok (Marţi, 7 mai 2019, 18:56)

  micul_licurici [utilizator]

  "'Ca să respiri ai nevoie de oxigen?'"

  DA. O sa votam DA!

  De ce sa nu votam daca intrebarea este atat de simpla iar raspunsul atat de evident.
 • +3 (5 voturi)    
  Apel catre votantii ALDE!!! Ft important!!! (Marţi, 7 mai 2019, 18:59)

  Marionette [utilizator]

  Pentru a se valida votul pentru ALDE este nevoie sa voteze si PSD pentru a demonstra ca sustin alianta PSD-ALDE. Altfel votul pentru Tariceanu le este anulat!
 • +8 (10 voturi)    
  Atât îl duce mintea pe Tăriceanu. (Marţi, 7 mai 2019, 19:05)

  asavreau [utilizator]

  Tăriceanu este vinovat pentru criza economică provocată în anul 2009,datorită guvernării iresponsabile.A furat banii de la privatizarea BCR,trecându-i la un fond de dezvoltare carte a dispărut din peisajul economic.Cu acei bani România putea evita reducerile de pensii și salarii(circa 4 miliarde de euro).Sper ca nici-un român să nu mai voteze ALDE care este o anexă a PSD.
 • +6 (8 voturi)    
  Adica celor care joaca sah in Cismigiu. (Marţi, 7 mai 2019, 19:17)

  uncetateansimplu [utilizator]

  Bai motociclene, tu traiesti in prezent?
 • +7 (9 voturi)    
  dementa totala... (Marţi, 7 mai 2019, 19:19)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  dementa totala... roMANIA e mai jos decat in '89-'90.
 • +9 (11 voturi)    
  mare politician (Marţi, 7 mai 2019, 19:21)

  Dizidentul [utilizator]

  un politician de virf intr-o tara din EU indeamna oameni sa nu voteze, caracteristic superioritati intelectuale ale acestui om care gindeste" dreptatea este asta care eu o propovaduiesc ca popa la slujba"
 • -11 (15 voturi)    
  Voi merge (Marţi, 7 mai 2019, 19:23)

  unins [utilizator]

  la vot pentru parlamentul european, dar nu voi vota pentru referendum, nici acum si nici in viitor, pana cand nu se va pune in practica rezultatul referendumului din 2009, la care am votat pentru un parlament cu 300 de membri.
  • +6 (8 voturi)    
   hehe (Marţi, 7 mai 2019, 20:46)

   robert.b [utilizator] i-a raspuns lui unins

   ce mincinos mic se ascunde in tine... nu pacalesti pe nimeni, postac nemernic!
   • -4 (6 voturi)    
    Nu sunt mincinos, (Miercuri, 8 mai 2019, 1:02)

    unins [utilizator] i-a raspuns lui robert.b

    ci doar dezamagit.Voi merge la vot, pentru USR-PLUS. Nu stiu ce asteapta altii, dar iata ce astept eu:
    Includerea în Legea Referendumului a obligativitatii respectarii unor termene precise de aplicare a vointei majoritatii exprimata prin vot in cadrul referendumului.
    Adoptarea legii pentru reducerea numărului de parlamentari, conform rezultatului referendumului din 2009.
    Includerea în Constitutia Romaniei a unei prevederi prin care atunci când rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui Romaniei, este un vot negativ, să fie demis Parlamentul Romaniei.
    Dublarea sanctiunilor pentru infractiuni comise impotriva celor care au ca îndatorire sa aplice sanctiuni la incalcarea legii (poliție, gardieni publici, jandarmerie, magistrati, ANAF, etc).
    Dublarea sanctiunilor pentru infractiuni comise de către cei care au ca îndatorire sa aplice sanctiuni la incalcarea legii (poliție, jandarmerie, magistrati, ANAF, etc).
    Dublarea sanctiunilor pentru incalcarea legislatiei referitoare la domeniile sanitar și agro-alimentar.
    Adoptarea unei legi prin care deținuții să fie obligați sa suporte cheltuielile necesare intretinerii pe timpul detentiei în penitenciar, sau sa muncească pentru a-si acoperi aceste cheltuieli.
    Dublarea sanctiunilor pentru infractiuni comise de către recidivisti.
    Includerea în Constitutia Romaniei a unei prevederi prin care să se interzica intrarea în vigoare a oricaror norme legislative cu privire la acordarea oricarui tip de privilegii -inclusiv mariri salariale- pentru parlamentarii care adopta acele norme legislative, pe durata mandatului în care s-au adoptat acele norme. Orice norme legislative cu privire la acordarea oricarui tip de privilegii -inclusiv mariri salariale - se vor aplica începând cu mandatul următor. (Este un conflict de interese).
   • -3 (5 voturi)    
    ...continuare: (Miercuri, 8 mai 2019, 1:03)

    unins [utilizator] i-a raspuns lui robert.b

    Educatie juridica cu accent pe raspundere juridica, începând cu clasele 1-4.
    Limitarea la maxim trei, a numarului de mandate pentru pentru cei aleși în orice funcție publica.
    Adoptarea legislatiei cu privire la obligativitatea monitorizarii audio-video permanente si totala (cu excepția interiorului WC-ului), a activitatii din toate institutiile publice.

    Adoptarea unei legi care sa prevadă raspunderea civila (returnarea salariului primit) și penala (minciuna trebuie pedepsesita), a alesilor care nu indeplinesc promisiunile din programul electoral pe baza caruia au obținut voturi și care ocupa funcții publice.
    Desfiintarea pensiilor speciale si a oricaror privilegii acordate în plus fata de salariu, pentru funcționari publici, poliție, jandarmerie, armata, servicii secrete, magistrati, etc.
    Plafonarea pensiilor de stat, la valoarea a maxim trei salarii minime pe economie. Daca se poate trai cu un salariu minim pe economie și un „pensionar special” poate trai cu o pensie egala cu trei salarii minime pe economie!
    Interzicerea cumularii pensiei, după obtinerea pensiei din sistemul public, cu salariul, pentru persoanele care continua sa muncesca la stat, pe timpul cât mai lucreaza. (Vezi cazul celor 30 de ofiteri superiori din miniserul de interne și alții, care s-au pensionat la vârsta de 40-45 ani, şi în acelaşi timp, au rămas în continuare pe posturi, fiind remuneraţi cu salarii de cca. 10.000 ron, plus pensii la fel de grase). Acești pensionari ocupa locurile de munca ce ar putea fi ocupate de tineri.
    Alegerea tuturor judecatorilor de la Curtea Constitutionala prin vot, egal, direct, secret şi liber exprimat, de către toți judecatorii din Romania.
    Alegerea Avocatului poporului să se facă în același mod cu alegerea Presedintelui Romaniei.
    Reducerea numarului de taxe și impozite.
    Inasprirea sanctiunilor aplicate la incalcarea legii raspunderii ministeriale.
    Inlocuirea tuturor membrilor din Consiliile de administratie ale companiilor cu capital de stat, cu o
    • -3 (3 voturi)    
     ...continuare: (Miercuri, 8 mai 2019, 9:04)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui unins

     cu oameni profesionisti și integri, care vor semna un contract în care să se prevadă returnarea salariilor primite în cazul neindeplinirii clauzelor contractuale.
     Construirea de spitale mici pentru asistenta medicala primara și secundara, în cât mai multe localitati. Sunt mai ușor de manageriat și todeauna mai aproape de pacienții din localitatile mici. Spitalele mari din orasele mari sa asigure asistenţă medicala secundara și tertiara, asistenta specială (serv. de tehnică  înaltă pt. bolnavi din zone geogra fice largi)

     Și lista propunerilor poate fi completata de oricine așteaptă adevata schimbare.
     Dacă niciun partid nu are în program reducerea numarului de parlamentari conform referendumului din 2009 și alte cel puțin 20% din aceste propuneri NU voi mai merge la vot! Ei nu sunt stăpânii noștri, noi nu suntem sclavii lor! Ei trebuie să facă ce le cerem noi! Dar ce le cerem? Tu ce le ceri?
 • +10 (12 voturi)    
  Mai vrem Romania in UE? (Marţi, 7 mai 2019, 19:28)

  neagoe [utilizator]

  Cam la asta se rezuma intrebarile de la referendum si TOT asta inseamna alegerile europarlamentare pentru Romania.

  PSD+ALDE ne vor afara din UE pentru a ne putea fura cum vor ei.
 • +9 (13 voturi)    
  Alo, stai la locul matale tovarăse! (Marţi, 7 mai 2019, 19:30)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Si nu mai fi ipocrit!
  S citez" Trebuie sa ne schimbam atitudinea pe care o avem fata de UE... bla, bla.."
  Adică voi blocați accesul lui Kovesi la functia de procuror european; voi distrugeri încrederea in justitie, voi va dati legi pentru voi, eliberați pușcăriile de banditi etc si aveti tupeul sa indemnati electoratul sa nu mearga la vot.
  Nu trebuie sa stim cu cine votează poporul?
  Cu hoții?
  Sau impotriva hoților!
  Rusine pentru acest îndemn de boicot din partea unui fost PM/ presedinte Senat!
  Chiar daca sunt răfuieli politice nu asta trebuie sa fie atitudinea unui om politic responsabil care se pretinde si mare liberal.
 • +5 (7 voturi)    
  Tariceanu (Marţi, 7 mai 2019, 20:11)

  sile1 [utilizator]

  O dovada clara ca baietii se tem de rezultatul referendumului

  Oare de ce ?
 • +4 (8 voturi)    
  Explicabil (Marţi, 7 mai 2019, 20:28)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Membrii ALDE nu pot fi decât hoți sau părtași la jaful organizat de Ciuma Roșie, în frunte cu cercetatul penal CPT, șeful gruparii infractionale numite Senat. Din cloaca aceasta de asa-zis partid un om onest nu ar putea face parte. Numai gunoaie care vor o Justitie care sa ii apere pentru ticalosia si faradelegile lor.
 • +4 (6 voturi)    
  Molicene, nu mai prindeți voi pragul. (Marţi, 7 mai 2019, 20:28)

  prec [utilizator]

  Obișnuiți-vă cu ideea.
 • +3 (5 voturi)    
  Ce nenorocit (Marţi, 7 mai 2019, 21:58)

  mopsu [utilizator]

  ce infect , ce nemernic, cum am putea să-l votăm ?( ca viitor catindat la preș )


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version