​​Președintele Klaus Iohannis a fost invitat de PNL la mai multe evenimente în perioada campaniei electorale, șeful statului urmând să participe la mitingurile organizate de liberali la Iași și București, precum și la Biroul Executiv al partidului la care vor lua parte și președintele și secretarul general al PPE, Joseph Daul și Antonio Lopez.

HotNews.roFoto: Hotnews

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că i-a transmis invitații șefului statului pentru aceste evenimente, fără a da detalii despre confirmarea șefului statului. Surse liberale susțin însă că președintele va participa la aceste evenimente.

"Pe data de 8 (mai - n.r.), începând cu ora 16,00, am convocat Biroul Executiv al PNL. La această reuniune a Biroului Executiv al PNL, dedicată în integralitate dezbaterii agendei europene pe următorii cinci ani, avem onoarea de a avea ca invitaţi, dar şi ca participanţi pe preşedintele PPE, Joseph Daul, şi pe secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White", a declarat Orban.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis va participa la această reuniune, el a răspuns că a trimis invitaţii preşedintelui României la câteva evenimente importante, urmând ca aceasta să decidă dacă va participa.

De asemenea, Orban a confirmat că Iohannis a fost invitat să participe la mitingurile PNL care vor fi organizate luna aceasta la Iaşi şi Bucureşti.

"Noi ne dorim să fie prezent şi să oferim ocazia să susţină referendumul pe care l-a declanşat şi să transmită mesaje către toţi cetăţenii români privitor la necesitatea implicării în acest referendum şi necesitatea votului în favoarea acestui referendum", a spus preşedintele PNL.

El a precizat că la Bucureşti se doreşte organizarea mitingului în Piaţa Victoriei.

"Este cel mai potrivit loc. Am depus o solicitare către Primăria Capitalei, în conformitate cu legea, aşteptăm să se întrunească comisia specială care aprobă evenimente să primim răspunsul", a menţionat Ludovic Orban, arătând că va fi, cu siguranţă, un miting mare