Depunerea candidaturilor în Parlament pentru cele două posturi de judecător la Curtea Constituțională s-a amânat până la ora 22.00, au declarat surse parlamentare pentru HotNews.ro. Motivul este negocierea care se desfășoară la această oră între PSD și ALDE pentru susținerea candidatului PSD din partea Camerei Deputaților. Potrivit surselor citate, persoana propusă de PSD ar fi una controversată iar partenerii de Coaliție nu doresc să și-o asume.

Judecătorii de la Curtea ConstituționalăFoto: AGERPRES

Social-democrații sunt cei care fac nominalizările pentru cele două posturi de judecători din partea Parlamentului iar ALDE a renunțat să facă propuneri. Cu toate acestea, ALDE nu dorește să gireze propunerea PSD pentru Cameră pentru că, spun sursele HotNews.ro, "ar fi o persoană controversată".

Aceleași surse susțin că fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, și-ar fi depus independent candidatura pentru postul de judecător la CCR din partea Camerei Deputaților și nu ar avea susținerea social democrațiilor.

Pe de altă parte, propunerea PSD din partea Senatului ar fi fostul vicepreședinte al CSM, Cristian Deliorga, dar discuțiile sunt in plină desfășurare și, în funcție de negocierile purtate cu ALDE, propunerea se poate schimba.

Parlamentul trebuie să nominalizeze până pe 8 mai doi judecători la Curtea Constituțională, o propunere fiind făcută de Senat, iar o alta de Cameră. Conform calendarului ar urma ca, marți, Comisia juridică să adopte raport cu privire la candidaturile pentru funcția de magistrat al Curții iar plenul să valideze cel târziu miercuri judecătorii CCR.