DOCUMENT ​Guvernul vrea să modifice legea referendumului prin OUG: Iohannis ar avea interzis să cheme alegătorii să voteze DA / Cvorumul de prezență mai mare / Orban: Ticăloșia PSD-ALDE depășește orice imaginație

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Vineri, 26 aprilie 2019, 15:52 Actualitate | Politic


Iohannis, în Piata Universitatii
Foto: AGERPRES
 documente
(26 Apr 2019) PDF, 269KB
Guvernul are pe masă un proiect de ordonanță de urgență de modificare a legii referendumului prin care se prevede că autoritățile publice nu se pot pronunța, în timpul campaniei electorale, pro sau contra referendumului. Mai mult, potrivit proiectului, Guvernul este cel care ar trebui să informeze alegătorii în cazul referendumului național, cum este cel convocat de președintele Iohannis.

De asemenea, cvorumul de prezență pentru validarea referendumului este modificat, procentul de 30% fiind calculat altfel, raportat nu la numărul alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, ci la cei din registrul electoral.

Consultă aici textul integral al proiectului de OUG

Mai exact, potrivit proiectului de ordonanță postat pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP), se modifică articolul 30 din legea referendumului, referitor la campania electorală.

Astfel la alineatele 6 și 7 se prevede că:
 • Autorităţile publice au obligaţia de fi neutre şi imparţiale în raport cu obiectul referendumului, fiindu-le interzis în campania pentru referendum să se pronunţe în favoarea sau defavoarea problemei supuse referendumului.

 • În cazul referendumului naţional, Guvernul, prin Secretariatul General al Guvernului, informează alegătorii de o manieră neutră şi imparţială cu privire la obiectul şi efectele acestuia.”
În același timp, potrivit aceluiași articol, partidele pot face campanie pentru referendum. Astfel, președintelui care, potrivit Constituției este autoritate publică îi e interzis să pronunțe în favoarea problemei supuse referendumului. În caz contrar, poate fi amendat cu sume între 10.000 și 50.000 de lei.

Modificări la cvorumul de prezență

Potrivit proiectului de ordonanță, procentul de 30% de prezență necesar pentru validarea referendumului se calculează raportat la numărul alegătorilor din registrul electoral și nu la cel din listele electorale permanente. Numărul alegătorilor din registru este mai mare cu aproape 600.000 față de cel din liste.

Alineatele (2) şi (3) ale articolului 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
 • „(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în Registrul electoral la data votării.

 • (3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi în Registrul electoral la data votării.”

Potrivit ultimelor date ale AEP, Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 28 februarie 2019 este de 18.937.258. Un număr de 18.266.936 de cetățeni au domiciliul sau reședința în țară, iar 670.322 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

Spre comparație, la referendumul pentru familie, prezența la vot a fost calculată raportând numărul cetățenilor prezenți la vot la numărul alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, respectiv 18.278.496.

Astfel, dacă la referendumul pentru familie era nevoie de un cvorum de prezență de 5.483.548, la referendumul convocat de președinte acesta ar fi de 5.681.177, adică cu aproape două sute de mii mai mare.

Orban: Ticăloșia și parșivenia PSD-ALDE depășește orice imaginație

Ticăloșia și parșivenia PSD-ALDE depășește orice imaginație, doar din disperarea de a salva un grup de infractori cocoțat în fruntea statului român. Miza acestui proiect odios este aceea de a-i interzice Președintelui României, Klaus Iohannis, posibilitatea de a se pronunța asupra referendumului pe care domnia sa l-a declanșat pentru data de 26 mai. Acest fapt încalcă în mod barbar atât Constituția României, cât și deciziile Curții Constituționale referitoare la libertatea de exprimare pe care o are Președintele României. (...) Potrivit Constituției, instituția Președintelui României este menționată la Titlul III (Autorități publice), Capitolul 2”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL somează guvernul să renunțe la această ordonanță de urgență, susținând că aceasta încalcă dreptul fundamental la liberă exprimare.

„În caz contrar, îi avertizez pe membrii Guvernului că adoptarea Ordonanței de Urgență în actuala formă constituie infracțiune și este pedepsită cu închisoarea, conform Legii răspunderii ministeriale”, a mao spus Orban.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

120762 vizualizari

 • +75 (85 voturi)    
  asta e doar inceputul (Vineri, 26 aprilie 2019, 15:56)

  Itsoc [utilizator]

  urmeaza OUG urile care vor netezi calea psd-ului pentru victoria absoluta si la europarlamantare si la presedentie si la parlamentare.
  intre timp comisia europeana va analiza cu ingrijorare OUGurile guvernului, lol.
  • -18 (34 voturi)    
   Daca ei isi fac legile lor pentru ei (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:14)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   le facem si noi pe ale noastre pentru noi si suntem chit.
   • +11 (13 voturi)    
    Alibaba... (Vineri, 26 aprilie 2019, 22:01)

    brigadierul [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

    Mai baiete... tu esti Prost sau chiar esti Prost... ca numai prostii poti sa debitezi...
   • +3 (7 voturi)    
    încă (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 11:14)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

    un borfaș la index.
    Ce vă mai țâțțâie curul, ceva de speriat.
  • +47 (61 voturi)    
   nu vreau sa fiu cobe dar (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:32)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   presimt ca urmeaza OUG-uri care sa limiteze dreptul diasporei sa voteze, dreptul de a votat in orice sectie de votare pentru europarlamentare si in final OUG in care poti vota doar parlamentari dovediti patrioti, iubitori de tara (adica doar psd).
   Inca nu credeti ca romania e in dictatura?
   • +8 (14 voturi)    
    A zis cineva ca nu este?? (Vineri, 26 aprilie 2019, 18:15)

    ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    .
   • +12 (16 voturi)    
    Orwell redivivus! (Ferma animalelor) (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:53)

    baimarean [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    PORCII fac legea.

    Opozitia adevarata sa citeasca cum au scapat de porci.
  • +7 (11 voturi)    
   Si totusi.... (Vineri, 26 aprilie 2019, 18:39)

   aladdin [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Care e urgenta?!?
   • +5 (7 voturi)    
    pierderea (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 11:16)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

    alegerilor europarlamentare îi obligativitatea legislativului și a justiției să țină cont de rezultatul referendumului. Asta ar trimite rapid la pușcărie o grămadă de borfași, mai ales din psd.
    • +3 (3 voturi)    
     referendumul (Duminică, 28 aprilie 2019, 9:51)

     gpavel [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     referendumul "obliga",mai exact face o presiune puternica asupra legislativului,nu asupra justitiei(care hotaraste numai in numele legii)!
  • +3 (7 voturi)    
   in aces caz (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 10:27)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   idotii lasa din proprie initiativa poporului o singura solutie ! Bata !
 • +41 (53 voturi)    
  Consecventi (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:10)

  D.M.A.Gogu [utilizator]

  Guvernarea actuala este consecventa in respectarea programului de salvare a penalilor, in frunte cu cel mai penal dintre pamanteni. Ca si in cazul codurilor penale, daca prevederile legii le sunt importiva, le schimba pentru ca vor si pentru ca pot. Daca institutiile nu sunt obediente, le schimba conducerea si creeaza organisme de represiune interna. Daca nu le convine legea referendumului, o schimba asa incat sa le iasa jocurile (ce-i drept, cu 30% au dat-o in bara). Daca UE (prin diverse organisme democratice) indrazneste sa spuna lucruri ce nu sunt laudative, UE e o institutie sorosista, cu dublu standard, care urmareste raul romanilor.

  Important este ca se poate prosti o masa suficienta de neganditori care sa puna stmpila unde trebuie pentru un mic si o bere.
  • +6 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:58)

   [anonim] i-a raspuns lui D.M.A.Gogu

   • +5 (7 voturi)    
    Romanii (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 11:43)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui

    in mare , se impart in trei categorii; cei ce voteaza PSD, cei ce voteaza altceva si , cea mai numeroasa categorie ,a celor nesimtiti ,ce stau acasa. Lor le pute totul, nu merita nimeni sa se deranjeze ei pana la sectia de votare.
    • +4 (4 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 16:35)

     [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

     • +3 (3 voturi)    
      Interesanta (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 20:29)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui

      propunerea ta. Dar pentru cei saraci, ce nu au de unde sa plateasca impozite, ei traind din ajutoare sociale, ce propui. Sa nu aiba drept de vot ?
    • +2 (2 voturi)    
     Comment sters de user (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 20:52)

     complet_ret [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

 • +48 (58 voturi)    
  Mizerii gen PSD ALDE UDMR. (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:16)

  nlln [utilizator]

  Un motiv in plus sa se prezinte la referendum.O actiune care arata cam ce au de gand.
  Nimeni nu are voie sa isi exprime parerea fara acordul lor si nimeni nu are voie sa spuna altceva decat ceea ce ei hotarasc.

  Cea mai importanta autoritate publica, Presedintele, s-a exprimat deja.
  De acum este treaba noastra, a celorlati, sa ne exprimam, sa explicam.

  Va veni si ziua eliberarii de sub aceasta dictatura...
 • +56 (66 voturi)    
  Solutie simpla (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:19)

  Jolly Roger [utilizator]

  Un proiect de lege prin care parlamentarii care propun si voteaza proiecte de lege ce sunt dovedite ulterior neconstitutionale, chiar si partial, sa isi piarda automat mandatul.
  Punct.

  Asa, toti cei de acolo vor citi macar o data legile inainte de a vota si cu siguranta nu vor mai lua pozitia de drepti la ce le zice nimicul.
  • -14 (24 voturi)    
   OUG (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:52)

   DanGavrila [utilizator] i-a raspuns lui Jolly Roger

   Adica este vorba de guvern nu de parlament. Altfel, propunerea ar suna bine daca n-ar insemna ca toti parlamentarii sa fie niste experti constitutionali.
   • +22 (26 voturi)    
    Pai sa fie (Vineri, 26 aprilie 2019, 17:56)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui DanGavrila

    Daca se numesc leguitori, n-ar trebui macar sa cunoasca temeinic Constitutia? Crezi ca e suficient ca sa fie ca niste maimute care bat la masina o mie de ani, poate-poate scot o lege corecta?
   • +10 (12 voturi)    
    Nu e vorba ... (Vineri, 26 aprilie 2019, 21:53)

    blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui DanGavrila

    de a fi experti in Constitutie , ci sa fie de buna-credinta ! Pai daca acolo scrie ca nimeni nu e deasupra legii , de ce-ar propune un proiect de lege prin care, de exemplu , un condamnat penal poate candida la parlamentare, cand exista lege care interzice asta ? Niste parlamentari de buna credinta si competenti ne-ar scuti de multe neajunsuri si ar dezvolta tara ,prin legi bine gandite ,constructive .
    Nu din alea care favorizeaza infractorii ...
    Dar nu poti impune in mod absolut ca daca se emite un proiect cu niste lacune constitutionale minore , automat initiatorul sa-si piarda mandatul , lucrurile discutabile raman discutabile, are si ccr rolul ei (de care isi bate joc, asta-i alta discutie ).
 • +30 (36 voturi)    
  Un oug sa il declare pe Hamstar Imparat (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:39)

  Parzivall [utilizator]

  si inca unul prin care tot ce face psd e legal.
 • -34 (48 voturi)    
  Fără puțină emoție (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:47)

  Mazeta [utilizator]

  nu vine lumea la sondaju' lui Iohannis.
  • -20 (34 voturi)    
   si mai uita si de actiunea PNL Cluj (Vineri, 26 aprilie 2019, 18:07)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   cu afise false....
  • +3 (7 voturi)    
   mazeta (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 12:59)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Dupa cat te duce capul tot o "mazeta" ai ramas, adica ramane cum ai fost, tot prost...
 • +33 (39 voturi)    
  psd (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:59)

  ------ [utilizator]

  Astia se comporta ca un grup infractionar,de doi ani de cand sunt la conducere un singur lucru ii intereseaza modificarea legilor justitiei si albirea dosarelor.Romania parca nici nu exista, sa nu vorbim nici de imaginea pe care o avem in Europa.
  • +7 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:01)

   [anonim] i-a raspuns lui ------

  • 0 (0 voturi)    
   Guvernare PSD (Luni, 29 aprilie 2019, 20:00)

   Just2019 [utilizator] i-a raspuns lui ------

   Astia, din "PSD", sunt la conducere de vreo 26 de ani. Au fost la conducere pe vremea lui Ilici-Nastase, au fost in concubinaj pe vremea lui "Tradiceanu", cand era cu PNL-ul si "duduia" economia, au fost la conducere pe vremea PDL-ului, in guvernarea Boc, cand le-a pus pus bete in roate tuturor incercarilor acestora de a reforma tara, iar din 2012, cand au daramat guvernarea PDL, si au format monstruoasa coalitie "USL" sunt la putere si au fraiele tarii, ducand tara la dictatura si pierzanie.
   Si sa nu dam vina pe ei! Suntem acum in situatia asta dezastruoasa, pentru ca romanii au gandit si gandesc, au votat si voteaza cu aceasta caracatita rosie. Minoritatea se supune majoritatii, din pacate!
 • -23 (39 voturi)    
  help (Vineri, 26 aprilie 2019, 17:08)

  cucuveauamov [utilizator]

  pana se hotarasc cine sa ma informeze, as vrea si eu sa inteleg a doua intrebare:
  „Sunteți de acord cu interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, corelat cu extinderea dreptului de a ataca Ordonanțele de Urgență direct la Curtea Constituțională?”

  daca sunt de acord cu interzicerea ordonantelor, dar nu vreau ca "ciuma rosie" sa atace la curte, ce fac?
  daca nu sunt acord cu interzicerea ordonantelor, dar vreau ca vecinul meu de la parter sa poata ataca la curte, ce fac?
  daca sunt de acord cu interzicerea ordonantelor, dar nu numai pentru infractiuni, ci pentru orice, ce fac?
  daca vreau sa stiu despre ce infractiuni este vorba (viol, furt, genocid, trecerea pe rosu s.a.), ce fac?
  daca ... as vrea ca o persoana inteligenta sa formuleze intrebari la referendum, ce fac?
  • +18 (34 voturi)    
   You are beyond help (Vineri, 26 aprilie 2019, 17:37)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Daca mamica si taticu nu te-au dat la scoala si nu te-au educat cand erai mic, acum e prea tarziu.
   • +10 (16 voturi)    
    atat pot (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:29)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Nu mai au bani sa plateasca nici macar prostovanii de dinainte. Garnitura asta sunt praf si pulbere, parca sunt beti mereu.

    Sefii lor baga grosul banilor in buzunare si aduna tot felul de neispraviti sa scrie ce se vede.
  • +6 (18 voturi)    
   La intrebarile tale (Vineri, 26 aprilie 2019, 17:58)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Raspunsul este: da.
  • +5 (9 voturi)    
   Da (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:55)

   varavara [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Si raspunsul meu este Da!
  • +3 (5 voturi)    
   Play attention, please... (Vineri, 26 aprilie 2019, 22:11)

   blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   "Corelat cu.. " = "si"-ul logic din matematica si are valoarea de TRUE daca ambele parti sint TRUE si FALSE idem (daca ambele sunt FALSE ).
   Deci ori le vrei pe amandoua (pui stampila pe DA ), ori pe niciuna (NU ) .
   Dealtfel, e cam logic ca cine vrea interzicerea OUG pentru infractiuni , vrea sa le si poata ataca la ccr, in cazul nefericit in care niste capete tari (ex. psd-alde) vor totusi sa emita OUG de-astea nocive , lucru deloc imprevizibil .
  • -4 (4 voturi)    
   ajutor (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 13:02)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Chiar ai nevoie de "ajutor"...Incearca la psihiatrie...
   • +1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 20:55)

    complet_ret [anonim] i-a raspuns lui Ilidia

 • +11 (13 voturi)    
  bunicii au adus inapoi PCR (Vineri, 26 aprilie 2019, 18:10)

  Dedalus [utilizator]

  Acest lucru este posibil pentru ca bunicii si-au vandut nepotii pentru o suta de lei la pensie.

  Acum multi se bucura de cresterea salariilor si a pensiilor. Dar aceste cresteri sunt din imprumuturi impovaratoare.

  Nu bunicii vor da banii inapoi, ci tot nepotii.

  PSD nu mai e un partid, nici macar cu indulgenta. Seamana din ce in ce mai mult cu odioasele bande SA. Deocamdata nu ne baga in inchisori si nu ne smulg unghiile si dintii.

  Dar sa nu credeti ca nu o vor face!

  Experimentul Pitesti a dovedit cat de jos poate cobori comunismul, cata mizerie morala au comunistii. La Pitesti nu rusii i-au chinuit pe oamenii aceia, ci tot romani. Romani "verzi" si "neaosi" au batut si chinuit.

  Va suna cunoscut? Nu intamplator.

  MMMMMM

  Totusi, bunicii se mai pot rascumpara: stati acasa la vot! Nu bateti prin votul vostru cuie in cosciugele nepotilor.
  • 0 (0 voturi)    
   Bunici si parinti versus nepoti (Miercuri, 1 mai 2019, 12:39)

   Just2019 [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Nici nu va inchipuiti si cati parinti, si-au amanetat viitorul nepotilor. Bunici, parinti, fii, voteaza PSD, inca din 1990. Si nu vorbim de cei ce locuiesc la Vascauti sau cine stie in ce colt de satuc nestiutor, ci de cei care locuiesc in zone informate, care au ceva carte, care vad ce se intampla in mod direct cu statul de drept, cu viata reala, nu cu ceea ce se elucubreaza prin mass-media si televiziunile de casa ale PSD-ALDE. Nu-i putem numi doar pe bunici, vinovati de amanetarea viitorului nepotilor, ci pe toti cei ce, indiferent de varsta, sunt captivi in mrejele PSD si de 29 de ani, ii voteaza, indiferent ce le-ar face.
 • -19 (31 voturi)    
  vrem referendum ! (Vineri, 26 aprilie 2019, 18:15)

  muscha mbanana [utilizator]

  tema sa fie : cate case are voie din meditatii un profesor de "fizica "6=da 1= nu !E=mc2 luat de la cap la coada inseamna dezastru in univers ,verner stie !
  • +6 (10 voturi)    
   Ia zi-i (Vineri, 26 aprilie 2019, 18:38)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

   cam cât esti platit de hotii cu care esti inhăitat? Altminteri esti un vierme, unul dintre ceci care fura de unde apuca si nu e in stare de nimic.
  • +6 (10 voturi)    
   Poti ... (Vineri, 26 aprilie 2019, 22:13)

   blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

   sa te duci la culcare in pace , A3 intoxicat te face !
  • 0 (2 voturi)    
   iarasi (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 13:05)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

   Ma repet, semneaza mai bine "musca" ptr. doar atata creier ai...
 • +7 (9 voturi)    
  Postac (Vineri, 26 aprilie 2019, 18:38)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Că esti prost, asta e de la natura. Ticalosia insa ai luat-o de la hotii cu care est inhaitat.
 • -7 (13 voturi)    
  Domnu' guvernator Johaniss (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:03)

  MTG [utilizator]

  Domnu' guvernator Johaniss sa ne mai lase in pace, sa se duca la nemtii lui, doar vorbarie (si aia putina) in rest absent total.
  • +2 (4 voturi)    
   MTG (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 13:06)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui MTG

   Semnatura vine de la Mitocan, Tampit, Golan !?
 • +8 (10 voturi)    
  OUG / guvern (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:03)

  sergiutales [utilizator]

  Pentru distinsa premiera (femininul de la "premier") V. Dancila si "iubitul conducator" L. Dragnea:
  "Haida, haida de trei ori, sa-ti miroase gura -a flori", adica, MURE psd.
  (Din folclorul romanesc, mai vechi si mai nou)
 • +4 (10 voturi)    
  e randul tinerilor (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:22)

  Dedalus [utilizator]

  Mai multi troli decat comentatori :-)

  Trolii astia... unora le place sa lucreze nimica toata pentru bunastarea altora si sa isi mai distruga si cariera. Vai de capul lor de amarati si fraieri.

  MMMM

  Aceasta gaska de nemernici nu are ce cauta la conducerea Romaniei.

  Astia nu sunt niciun partid social-democrat. Sunt un partid comunist si, ca orice partid comunist exceleaza in jegosenii, porcarii si hotii.

  Tinerii ar trebui sa vina la vot si la referendum si sa isi roage parintii si bunicii care i-au tradata de 2 ori pana acum sa ramana acasa la vot.

  Dragi bunici care v-ati vandut nepotii pentru o suta de lei la pensie in loc sa le luati acadele, ramaneti acum acasa!

  Dragi parinti care nu ati pornit vreodata in viata vreo afacere, lasati-i pe copiii vostri sa o faca!

  Ramaneti acasa la vot si trimiteti-va copiii sa-si hotarasca soarta: saraci in Romania sau cu persoane implinite intr-o Europa puternica.
 • +3 (11 voturi)    
  parintii stiu? (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:27)

  Dedalus [utilizator]

  Duceti-va mai sa invatati ceva, nu mai pierdeti vremea scriind prostii pe internet!

  Credeti ca va admira cineva? Credeti ca va foloseste la ceva chestia asta?

  Sunteti din ce in ce mai greu de priceput pentru ca nu stiti macar sa scrieti ceva cu cap si coada.

  Nu m-as fi ingrijorat, in fond nu aveti decat sa umflati buzunarele altora. Dar cand se vor debarasa de voi nu veti avea nicio meserie si parca vad ca veti incepe sa dati in cap oamenilor ca sa ii jefuiti.

  Altfe, sincer, nu mor eu de grija voastra daca nici macar proprii vostri parinti nu o fac,
 • +6 (10 voturi)    
  sau desteptat? (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:36)

  himself [utilizator]

  PSD-ul plateste doar agramati?
 • +12 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:56)

  [anonim]

 • +8 (12 voturi)    
  Cati oameni cinstiti... (Vineri, 26 aprilie 2019, 20:33)

  blackarrow [utilizator]

  au suferit din cauza procurorilor (placa pusa de A3 a prins la bizoni ) ? Cati oameni la fel de cinstiti au suferit din cauza guvernarii psd-alde ? Iti spun eu , de zeci de mii de ori mai multi ! Vezi cu "desteptarea" aia , ca nu oricine o percepe pe-aia adevarata !
 • +6 (8 voturi)    
  Probabil PSD cauta sa provoace alegeri anticipate (Vineri, 26 aprilie 2019, 20:34)

  Habermas [utilizator]

  Eu cred ca o sa le obtina.
 • +10 (12 voturi)    
  Asta e magarie (Vineri, 26 aprilie 2019, 20:59)

  Sthelian [utilizator]

  Se schimba legea cum le convine...
  Sa valideze daca sunt 30% din cei inscrisi in Registru, dar registrul nu poate fi verificat de nimeni.
  Sa aiba consecinte daca 25% din voturi sunt valabile...
  Nu e normal sa schimbi legile in timpul jocului si ei asta fac...
 • +5 (7 voturi)    
  bre musculescu (Vineri, 26 aprilie 2019, 21:11)

  bogdan1477 [utilizator]

  Inainte de a ne impartasi din intelepciunea ta pe forumuri, n-ar strica sa iei niste lectii de gramaticalimbii romane, ca pari certat rau cu ea...

  In alta ordine de idei, trecand peste agramatisme, nush cine te-a prostit cum ca disapora e suparata pe DNA pentru ca le asupreste parintii. In cazul in care nu te referi la Mazare, Udrea sau Ghita, parintii diasporenilor nu au de ce fi cautati de DNA, pentru simplul fapt ca nu fura.
 • +5 (11 voturi)    
  Grijania, mamii voastre .... (Vineri, 26 aprilie 2019, 21:36)

  aristonro [utilizator]

  băi, panaramelor pesediste....vreti sa aveti soarta penetecedeului ? foarte bine .....poporul asta nu e format numai din prostișori ....jucati-va .....
 • +6 (8 voturi)    
  Probabil .... (Vineri, 26 aprilie 2019, 22:01)

  blackarrow [utilizator]

  esti un "vizionar" daca crezi ca Lazar, luluta cum ii zici , Orban , deci procurorii si opozitia au pus piedici de nu s-au construit spaitale, scoli si din cauza lor suntem la pamant ! Intoxicarea A3 e evidenta la tine (apropos, e werner , nu verner ) in plus curcile au ras de s-au umflat cand au aflat ca numai 0.1% vor vota DA , dar chipurile referendumul nu se va tine ( cum vine asta , unde voteaza aia , in bucataria soacrei ?! ) . Neica, esti orice, numai vreun cunoscator al realitatii NU !
 • +3 (5 voturi)    
  Ohoo.... (Vineri, 26 aprilie 2019, 22:14)

  blackarrow [utilizator]

  deja ai luat-o pe aratura, taica ! Mai ai multe deliruri de-astea ?
 • -1 (3 voturi)    
  mesaj (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 8:58)

  gpavel [utilizator]

  inserarea pozei presedintelui(poza facuta acum doi ani!)este un mesaj pentru" societatea civila"?!
 • +3 (5 voturi)    
  PSD SI REFERENDUM (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 9:13)

  yura [utilizator]

  UITE ASA NE DEMONSTREAZA PSD-ALDE CAT DE NENOROCITI SUNT SI CARE MERITA SA FACA PUSCARIE CAT DE CURAND!!!!ORICU DRAGNEA VA RAMANE UNA DIN ""PETELE NEGRE""PENTRU PSD CA SI TARICEANU PENTRU ALDE!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  OH. (Duminică, 28 aprilie 2019, 18:20)

  letsoc [utilizator]

  Un referendum corect , daca vrei sa vezi exact puterea poporului este acela in care prezenta la vot sa fie obligatorie . Altfel e ca si cum intr-o clasa , la un extemporal trebuie sa se prezinte 30% de elevi si daca jumatate plus unu din ei iau note bune , se considera ca toata clasa are note de trecere . Apoi , dupa cum se scoala profesorul in ziua respectiva , modifica procentajul . Un referendum e ceva SACRU , de aceea trebuie sa fie obligatoriu .


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by