Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, referitor la adoptarea codurilor penale de către Parlament, că majoritatea ”PSD-ALDE brevetează miercurea neagră” pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de condamnare. Orban a adăugat că ceea ce s-a întâmplat în Parlament este un motiv în plus pentru ca românii să se prezinte masiv la referendumul pe tema justiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul PNL a amintit că partidul său va ataca la Curtea Constituțională proiectele de modificare a legilor penale.

”Pe lângă modificările aduse Codului penal, care, repet, vizează una din infracțiunile pentru care este în momentul de față trimis în judecată Liviu Dragnea și care a și fost condamnat în primă instanță în baza acelei infracțiuni. Este clar că modificarea are ca scop să îl scape pe Dragnea de condamnare. De asemenea, se micșorează termen de prescriere, iar acest lucru poate să-l afecteze și pe Dragnea dar și pe Tăriceanu”, a declarat Orban, la Iași.

De asemenea, liberalul a mai amintit că de 6 luni de zile, Senatul refuză să finalizeze procedura care i-a fost solicitată cererea de urmărire penală înaintată de Procurorul General. ”De 6 luni de zile, călcând în picioare Constituția, legea, regulamentul Senatului, PSD-ALDE îl protejează pe Tăriceanu și nu vor să supună la vot solicitarea Procurorului General, cererea de urmărire penală și e posibil, n-am făcut calculele încă, dar este posibil ca reducerea termenelor de prescriere să-l scape și pe Tăriceanu de acest nou dosar, care e mult mai serios decât dosarul de mărturie mincinoasă”, a comentat el.

Liberalul a mai spus că acțiunile majorității PSD-ALDE sunt un motiv în plus pentru ca alegătorii să se prezinte masiv la vot la referendum. ”Un vot în favoarea acestui referendum care să interzică amnistia și grațierea și de asemenea, care să interzică modificarea legislației din domeniul Justiției prin Ordonanță de Urgență, este un vot care poate să anuleze orice tentativă ulterioară de a-i scăpa de pușcărie pe hoții care au jefuit România”, a declarat Ludovic Orban.