Deputații Coaliției PSD-ALDE au votat, miercuri, aproape în unanimitate Codurile Penale. Aproape, pentru că un parlamentar al puterii apare pe listele de vot că a spus NU modificărilor. Este vorba de un deputat de Brăila, Nicu Niță, care, contactat de Hotnews.ro, a precizat că nu e vorba de vreo opoziție, ci de o eroare a sistemului de vot.

Nita_NicuFoto: Camera Deputatilor

"A fost o eroare a sistemului electronic. Cred că am băgat cartela mai devreme. A fost o greșeală și am explicat asta și liderului de grup. Mi-am cerut scuze" a explicat deputatul PSD.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectele pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală cu 180 de voturi "pentru", 81 "împotrivă" și două abțineri.

Alături de parlamentarii PSD-ALDE, au votat în favoarea Codurilor 13 deputați de la UDMR, 7 deputați de la minorități, 3 deputați neafiliați - Alexandu-Ioan Andrei, Alaxandra-Corina Bogaciu și Remus Borza - și deputatul PMP Corneliu Bichineț. Cele 81 de voturi împotriva au aparțiut opoziției PNL, USR şi PMP.