Liberalii susțin că pierderea alegerilor de către PSD va fi momentul care va declanșa criza care va duce la căderea Guvernului.

HotNews.roFoto: Hotnews

​„Cea mai serioasă moțiune de cenzură o pot da cetățenii la alegerile pentru Parlamentul European și în cadrul referendumului declanșat de președintele României, care este sprijinit total de PNL. Votând PNL pot să provoace înfrângerea PSD iar înfrângerea PSD în aceste alegeri echivalează cu pierderea oricărei legitimități pentru a guverna România iar pierderea alegerilor de către PSD va declanșa o criză care, aproape sigur, va duce la căderea acestui Guvern”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Șeful liberalilor a precizat că, după alegeri, partidul său va decide când va depune o moțiune de cenzură.

„Vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care îl vom considera cel mai potrivit, în care vom avea o minimă garanție că vom avea un număr de parlamentari de partea noastră și din zona arcului guvernamental. Momentul depunerii moțiunii de cenzură va fi decis în baza unei analize, cel mai probabil după alegerile pentru Parlamentul European”, a precizat el.

Coaliția PSD-ALDE deține în continuare majoritatea în Parlament. pe hârtie, Coaliția se poate baza pe 239 de voturi, cu șase în plus față de cele 233 necesare. Puterea a fost susținută în Parlament, până în acest moment, și de cei 17 deputați ai minorităților și de cei 30 de senatori și deputați ai UDMR.