ALDE susține că decizia Instanței supreme, care l-a achitat în dosarul de mărturie mincinoasă pe Călin Popescu Tăriceanu, arată că mai sunt judecători care acţionează independent şi rezistă la presiunile existente și întreabă cine răspunde că liderul partidului a fost denigrat, potrivit Mediafax.

”Decizia în cazul președintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu arată că avem judecători care acţionează independent şi rezistă la presiunile existente”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a formațiunii condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit sursei citate, judecătorii au confirmat nevinovăţia lui Călin Popescu-Tăriceanu.

”Cine va răspunde pentru cei 4 ani în care Călin Popescu-Tăriceanu a fost denigrat, imaginea i-a fost afectată, familia a trebuit să suporte oprobiul unei părţi a societăţii, doar pentru că i s-a pus, în mod nedrept, eticheta de „penal”? Indiferent de presiunile care vor exista, de ameninţările continue la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu, sau a ALDE, îi asigurăm pe românii care au încredere în noi că vom continua să milităm pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor, pentru eliminarea abuzurilor din justiţia din România”, se mai arată în postarea ALDE.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au achitat, luni seară, pe Călin Popescu Tăriceanu, fiind menținută decizia din prima instanță. A existat o opinie separată, în sensul rejudecării cauzei.

În acest dosar, Tăriceanu a fost achitat, în mai 2018, în primă instanță.

În 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.