La finalul reuniunii PSD de la Iași, social-democrații au decis să-l ”protejeze” pe liderul Liviu Dragnea de huiduieli, apelând la o fanfară care să acopere protestatarii. Ulterior, într-o conferință de presă, Dragnea a declarat că protestatarii care l-au huiduit reprezintă, de fapt, "ciuma roşie".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau să vorbesc despre un slogan preferat nu numai al lor, ci şi al altora: 'ciuma roşie'. Vreau să vă spun aşa: ei şi cei care îi trimit aici sunt ciuma roşie pentru că l-au susţinut şi îl susţin în continuare pe Lazăr, care a fost sprijinul torţionarilor, şi care a sprijinit pe adevăraţii şi cei mai răi comunişti în acele vremuri. Deci despre asta e vorba. Restul sunt manipulări şi minciuni", a susținut Dragnea, citat de Agerpres.

Sâmbătă, la sosirea la Iaşi, liderul PSD a fost aşteptat de aproximativ 2.000 de susţinători, dar şi de aproximativ 400 de protestatari. Atât la sosirea, cât şi în timpul discursului său, Liviu Dragnea a fost huiduit.

Totodată, protestatarii au scandat lozinci împotriva sa şi a PSD. La plecare, Liviu Dragnea a fost acompaniat de o fanfară care a încercat să acopere scandările protestatarilor.

Momentul plecării lui Dragnea, pe acordurile fanfarei a fost surprins de Ziarul de Iași.

Liviu Dragnea s-a aflat la Iaşi pentru a participa la Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene a PSD, în cadrul căreia a fost stabilită noua conducere. Liderul PSD a fost însoţit de premierul Viorica Dăncilă, de secretarul partidului, Codrin Ştefănescu, dar şi de miniştrii Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc, Marius Budăi, Alexandru Petrescu. Pentru şefia organizaţiei PSD Iaşi a candidat preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, care a fost ales cu unanimitate de voturi.