​Liviu Dragnea nu susține inițiativa colegilor săi parlamentari care au propus creșterea de la patru la cinci ani a duratei mandatului pentru primari și consilierii locali și județeni. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu cred că România mai are nevoie de un alt motiv de bulversare a administrației locale. Eu nu am văzut niciun argument serios care să susțină asemenea inițiativă. Dacă ești gospodar poți face multe lucruri în patru ani de zile”, a declarat vineri, la Botoșani, Liviu Dragnea.

39 de parlamentari PSD care au depus, pe 17 aprilie, un proiect de lege care prevede ca durata mandatului aleșilor locali să crească de la patru la cinci ani. Motivul: în patru ani, cât e în prezent, nu-și pot pune în practică promisiunile.

„Situația reală, întâlnită în activitatea administrațiilor locale/județene, arată că perioada de timp consfințită de legiuitor, nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate. Având în vedere practica întâlnită în ceea ce privește mandatul președintelui României, unde perioada de exercitare a funcției conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade în cazul primarilor, al consilierilor locali și consilierilor generali se susține fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară și aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligațiilor asumate”, se arată în expunerea de motive a inițiativei.