Birourile reunite ale Parlamentului au stabilit, luni, prelungirea activității Comisiei speciale pe legile justiției pentru o perioadă de 120 de zile, în contextul în care Liviu Dragnea spunea, săptămâna trecută, că Parlamentul trebuie să reia modificarea codurilor penale pentru că ministrul justiției i-a „păcălit” pe social-democrați, iar guvernul nu a dat ordonanțele de urgență privind legislația penală.

Plenul SenatuluiFoto: Hotnews

„S-a votat prelungirea perioadei cu 120 de zile. Nu vorbim despre o reactivate, ci despre faptul că Birourile permanente reunite stabileau prelungirea termenului. Au solicitat să suplimenteze cu 120 de zile termenul de funcționare al Comisiei. Birourile permanente reunite au fost de acord, motiv pentru care vom avea funcțională această Comisie. Au spus că încă sunt proiecte în dezbatere”, a anunțat senatorul PSD Claudiu Manda, citat de Mediafax.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercurea trecută, întrebat dacă Parlamentul va modifica proiectele Codului penal și Codului de procedură penală, că Legislativul a luat o pauză pentru a fost păcălit de către Guvern, însă acum își va relua atribuțiile.

Chestionat dacă vor fi modificate codurile penale de către Legislativ, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, și acum o să își reintre în atribuții”. În replică, ministrul Justiției Tudorel Toader a explicat că proiectele Codului penal și Codului de procedură penală pot fi modificate mai rapid de Parlament, dacă sunt în procedură de urgență, decât printr-o OUG.