Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că PNL și Klaus Iohannis se încurajează singuri că vor da jos actualul Guvern, însă acest lucru este imposibil. Liderul ALDE i-a comparat pe liberali cu „niște găini cărora li s-au tăiat aripile, dar ele tot dau din aripi, chiar dacă nu mai pot zbura”, relatează Mediafax.

Tariceanu Foto: AGERPRES

„Să știți că întâlnirea de la Vila Lac despre care au apărut informații în presă se înscrie într-o serie de discuții care au loc periodic în cadrul PNL și probabil și cu președintele sau fără președinte, dar în general cu el, în care ei își fac singuri speranțe. Mie mi se pare că așa putem să facem o comparație, bunicul avea niște găini în curte și ca să nu sară gardul le tăia aripile, dar ele tot dădeau din aripi. Erau foarte încântate, dădeau din aripi, dar nu mai puteau să zboare. Așa și ăștia, își fac singuri curaj, - domne, după alegeri, gata, dăm Guvernul jos-. Nu s-a schimbat raportul în cadrul Parlamentului între majoritate și opoziție. Cum să dea Guvernul jos?”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi, la DC News.

Liderul ALDE a adăugat că nu va rupe coaliția cu PSD. El a spus că există parlamentari care primesc comenzi de la mai multe partide.

„În parlament mai sunt și, nu vreau să folosescu cuvinte jignitoare, dar mai stau unii așa care au cred că și câte două comenzi în altă parte decât la partidele din care fac parte. Am mai văzut la moțiunile de cenzură, am observat și știm despre cine e vorba și într-o parte și în alta. Avem și noi, au și cei de la PSD. Sunt conserve care se deschid imediat și altele pe cale le pui la păstrat”, a conchis Tăriceanu.