Ședința Senatului în care trebuia să fie dezbătută și votată moțiunea simplă a opoziției împotriva ministrului Justiției a fost suspendată. Tudorel Toader a venit la Senat, însă a fost lăsat să aștepte degeaba, parlamentarii majorității boicotând plenul.

Plenul SenatuluiFoto: Hotnews

Din cei 130 de senatori își înregistraseră prezența doar 44 de parlamentari, reprezentanții PSD și ALDE fiind în mare parte absenți.

Senatul urma să dezbată și să voteze astăzi Moțiunii simple cu tema: ”Justiția – victimă sigură în mâinile lui Toader”, depusă de PNL și USR.

Amânarea vine în contextul în care Liviu Dragnea l-a contestat pe Tudorel Toader, pe fondul discuțiilor privind ordonanțele de urgență de modificare a codurilor penale. Premierul Viorica Dăncilă a discutat în cursul zilei de marți, la Guvern, cu ministrul Justiței, Tudorel Toader. Totodată, surse politice au declarat pentru HotNews.ro că Viorica Dăncilă nu vrea să propună înlocuirea ministrului Justiției și va lăsa decizia în seama partidului la următoarea ședință CEX.