Adrian Năstase, Victor Ponta și Liviu Dragnea, toți trei șefi ai PSD, toți contestați. Care este totuși diferența dintre ei?

Liviu Dragnea si Adrian Nastase (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Dan Mihalache, acum ambasador în Marea Britanie, a cunoscut din interior PSD și a lucrat cu Adrian Năstase și cu Victor Ponta.

„Nu fac comparații și nu doresc să mă pronunț, și ar fi incorect, asupra unor persoane care au funcții în stat. O să mă pronunț însă asupra celorlalți, care nu mai au funcții în stat și care erau totuși intelectuali, unul chiar de mare finețe cum era Adrian Năstase”, spus el, într-un interviu pentru HotNews.ro.

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL

Mihalache nu exclude revenirea în politica din România, însă spune nu ar face acest lucru acum.

„Acum n-aș face-o pentru că mi se pare haotică, dezordonată, cu criterii de valoare din ce în ce mai îndoielnice, cu mecanisme care au devenit extrem de discreționare din punct de vedere al funcționării unui sistem democratic real, cu absența oricărei dezbateri de factură ideologică. Mi se pare un proces de degradare accelerată a dezbaterii politice”, a explicat el.

Ambasadorul consideră că în acest moment s-a făcut „o fixație absurdă cu povestea cu justiția”, neputându-se ține „o societate blocată într-o discuție infinită despre legile justiție, amnistie, grațiere”.

„E o temă importantă, dar noi discutăm despre un grup de probleme care nu știu cât au legătură marele public. Justițiabilul din România are alte probleme de proprietate, se judecă cu vecinul...Nu toată lumea are probleme legate de infracțiuni de abuz în serviciu sau de corupția. Ăla e un grup de oameni”, a mai spus el.