Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi, a anunțat europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan. Este vorba de Viorel Ștefan, viceprim-ministru fără portofoliu.

Viorel StefanFoto: AGERPRES

„A avut 8 voturi pentru și 12 voturi împotrivă. Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE”, spune Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

„România nu pierde această poziție, ea poate fi ocupată de îndată ce Guvernul României va propune un candidat care să corespundă criteriilor de competență și să convingă europarlamentarii din Comisia de control bugetar”, a precizat europarlamentarul liberal.

„Vedem că Guvernul României nu reușește să obțină nimic în Europa, deși deține președinția rotativă a Uniunii Europene. Locul de membru în Curtea de Conturi care s-a supus astăzi la vot era destinat țării noastre, Viorel Ștefan nu a concurat cu vreun alt candidat din alt stat membru, nu a existat contracandidat. Cu toate acestea, candidatul Guvernului Dăncilă nu a reușit să convingă. Guvernul Dăncilă nu reușește să obțină nici măcar ceea ce se cuvine de drept țării noastre”, mai arată Siegfried Mureșan.

Acesta a subliniat că a fost în sală la momentul votului, dar nu a votat deoarece „au fost prezenți suficienți membri plini și membri supleanți din Comisia CONT” iar el nu este membru în comisia respectivă.