„Moartea a milioane de oameni nevinovați nu trebuie minimalizată, iar atrocitățile razboiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală a vreunui partid”, susține ambasadorul Israelului la București, David Saranga, ca reacție la postarea lui Andrei Caramitru în care acuza PSD de „holocaust”.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Din păcate, din nou, constatăm cu dezamăgire că un politician român se folosește de termenul "Holocaust" într-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovați nu trebuie minimalizată, iar atrocitățile războiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală a vreunui partid. România a făcut pași importanți în combaterea anti semitismului și este fără îndoială un model de urmat în regiune. Educația despre Holocaust și despre ororile îndurate de milioanele de oameni este extrem de importantă, de aceea ignoranța în acest sens nu trebuie tolerată. Îl invităm pe domnul Andrei Caramitru să se documenteze mai mult și să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim”, a scris ambasadorul pe Facebook.

Într-o postare pe Facebook, Andrei Caramitru, consilier a președintelui USR, a acuzat PSD că este responsabil de „holocaustul României”, susținând că „e mai rău decât ce am suferit în al doilea război mondial”. Ulterior, el și-a editat postarea punând în sarcina social-democraților „genocidul împotriva României”.