Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va lua o decizie cu privire la demiterea ministrului Justiției după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

HotNews.roFoto: Hotnews

„O decizie o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Național, când am să ascult și părerea colegilor mei și o să îmi spun și eu părerea. O evaluare o prezint tot în Comitetul Executiv Național. Suntem un guvern politic, suntem susținuți politic și este foarte bine ca aceste discuții să le avem în cadru politic, în cadrul CEx. După ce vom lua această decizie, voi ieși public și am să o comunic”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni la Isaccea, întrebată dacă a discutat cu ministrul Justiției și ce va face în legătură cu schimbarea acestuia de la portofoliul Justiției.

Liviu Dragnea l-a avertizat, vineri, pe Tudorel Toader că nu mai poate continua așa, anunțând de luni bune ordonanțe, dar fără să facă nimic. Președintele PSD a spus că decizia legată de ministrul Justiției stă la mâna premierului.

Liderul PSD spune că decizia este la premier. „Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilință. În ceea ce privește codurile, parlamentul să își urmeze cursul. Aceste legi trebuie să fie finalizate. Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: „Nu mă interesează (...) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite”.

Acesta a mai spus că sunt zeci de acte normative întârziate de ministrul Justiției.