Conducerea PSD amână pentru săptămâna viitoare ședința Comiteului Executiv, au declarat pentru Hotnews.ro surse din interiorul partidului. Amânarea ședinței are loc în contextul în care, la Sent, se discută moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. Potrivit surselor citate, senatorii PSD vor vota în favoarea demersului Opoziției. Președintele PSD, Liviu Dragnea anunțase la sfărșitul săptămânii trecute că este necesară cât mai curând o ședință a Comitetului Executiv pentru reorganizarea Guvernului.

Liviu Dragnea si Viorica DancilaFoto: Agerpres

"Este o săptămână încărcată, cu multe evenimente și în Parlament și în teritoriu, cu mitingul PSD programat la Craiova. Nu este timp de CEX, în plus să vedem ce se întâmplășți cu moțiunea simplă împotriva lui Toader. Mulți parlamentari sunt nemulțumiți de Tudorel Toader și ne așteptăm să fie adoptată moțiunea", au explicat sursele citate.

Liviu Dragnea și-a exprimat public nemulțumirea la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader care a refuzat să promoveze în Guvern ordonanțele privind Codurile penale și completurile. „Dl Toader credeți că e tatăl nostru? PSD nu poate rămâne captiv nici la domnul Toader nici la nimeni”, a spus Dragnea, vineri, la Călărași.

De asemenea, Dragnea mai spus că trebuie convocată ședința Comietului Executiv pentru reorganizarea Guvernului și validarea programului pentru campania electorală. Dragnea susține că miniștrii Rovana Plumb și Natalia Intotero trebuie să demisioneze din Guvern înaintea începerii campaniei electorale pentru europarlamentare.