Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că PSD a tăiat banii de pensii pentru cei care au lucrat în grupa I și II de muncă începând cu anul 2016 și că ministrul Muncii, Marius Budăi minte și ”se bate cu cărămida în piept”.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„L-am văzut pe ministrul Muncii (...)spunând niște minciuni inimaginabile privitoare la recalcularea pensiilor pentru pensionarii care au au lucrat în grupa I și grupa II de muncă și privitor la majorarea alocațiilor pentru copii. Timp de aproape doi ani de zile, între 1 ianuarie 2016 și 1 octombrie 2018, PSD a refuzat creșterea acestor pensii. Vine acuma Budăi și se bate cu cărămida în piept că Guvernul PSD-ALDE a majorat pensiile pentru pensionarii din grupa I și II de muncă", a declarat Orban într-o conferință la Hunedoara.

Orban susține că PNL, după emiterea HG 291 a acordat consultanță juridică gratuită către pensionarii din grupa I și grupa II de muncă, pentru a ataca în instanță această Hotărâre în vederea anulării astfel încât să poată să fie recalculate pensiile și să fie crescute pensiile celor din grupa I și grupa II de muncă.

Declarația lui Orban vine în contextul în care ministrul Muncii, Marius Budăi, a prezentat vineri recalcularea pensiilor pentru grupa I și grupa II de muncă. Budăi a anunțat că pensionarii vor încasa, după recalculare, pensii „spectaculoase” pentru cei care s-au încadrat în grupele I și II de muncă.