Liviu Dragnea pare să fi renunțat la ideea modificării Codurilor penale prin ordonanțe de urgență și spune că a fost o greșeală a PSD să creadă că acest lucru se va întâmpla. Despre Tudorel Toader, Dragnea spune că acesta s-a dus „într-o mare umilință” cu „vreo 7-8 articole pe la Bruxelles” și că nu îl mai interesează dacă acesta va fi remaniat sau nu de premierul Viorica Dăncilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dragnea a afirmat vineri, într-o vizită în Călărași, că Tudorel Toader trebuie „să înțeleagă că nu mai poate continua așa” și „să înceteze cu această atitudine”. În opinia sa, modificările la codurile Penal și de Procedură penală vor trebui adoptate de Parlament.

„Mulți colegi îmi spun că de fapt toată intenția lui (Tudorel Toader, n.r.) a fost din ianuarie să ridice aceste subiecte în dezbatere ca să discutăm trei luni de zile nu de ce avem de făcut în România reală, nu imaginară și a tot anunțat că va da niște OUG care nu s-au dat și pe care de fapt nici nu avea intenția să le dea vreodată”, a spus Dragnea.

„A fost greșeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste coduri prin OUG ca să ajungă la final să meargă din câte am înțeles cu vreo 7-8 articole pe la Bruxelles într-o mare umilință”, a continuat acesta.

În aceste condiții, Parlamentul, care „începuse procedura de finalizare a votului pentru codurile penale, după verificarea de la CCR” „trebuie să-și urmeze cursul pe care îl începuse”.

Când se vor adopta, în această sesiune, în sesiunea următoare, aceste legi trebuie finalizate, a spus Dragnea, înainte de adăuga: „Deci eu cer Guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuție nesfârșită” a ordonanțelor de urgență.

Chestionat ce se întâmplă dacă premierul Viorica Dăncilă nu-l va remania pe Tudorel Toader, Liviu Dragnea a replicat: „Răspunsul este simplu și sec, nu mă interesează”.

„Aici doamna premier trebuie să ia o decizie, este apanajul dumneaei, vrea să-l mențină, nu vrea să-l mențină, pe mine mă interesează ca Petre Daea să fie în picioare și valid”, a precizat Dragnea, care a fost însoțit în vizita în Călărași de ministrul Agriculturii.

„Dl Toader credeți că e tatăl nostru? PSD nu poate rămâne captiv nici la domnul Toader nici la nimeni”, a mai comentat el.