Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că ar elimina de tot posibilitatea emiterii de ordonanţe de urgenţă, cu referire la temele pentru referendum anunţate de preşedintele Klaus Iohannis.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Eu sunt un pic mai strict decât domnul preşedinte şi mai sever în ceea ce priveşte ordonanţele de urgenţă. Eu nu aş limita restricţionarea doar la infracţiuni şi la domeniul infracţional, eu propun în continuare ceea ce am propus şi în 2013, eliminarea ordonanţelor de urgenţă. (...) Eu aş elimina această posibilitate a ordonanţelor de urgenţă de tot şi pentru tot ce înseamnă sistemul judiciar nu sunt de acord, în principiu, să fie reglementat prin ordonanţe de urgenţă, dar şi pentru toate celelalte domenii", a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR consideră că ar trebui să existe doar ordonanţe simple, pentru vacanţele parlamentare. "Eu aş lăsa doar pe bază de împuternicire a guvernului pe timpul vacanţelor parlamentare ordonanţe simple şi în caz de catastrofă şi în caz de război. În rest, pentru niciun domeniu ordonanţele de urgenţă nu ar trebui să rămână în Constituţie. Dacă tot modificăm Constituţia, atunci eu cred că trebuie să le eliminăm de tot, nu e bine să umbli cu jumătăţi de măsură. (...) Să vedem, după consultări, dacă se va schimba ceva şi cum vor suna întrebările, fiindcă vor fi două întrebări, probabil, nu se pot înghesui într-o întrebare cele două chestiuni", a menţionat preşedintele UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi, Parlamentului temele care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului din 26 mai.