Contractul prin care Poșta livrează pliantele PSD: Sunt vizați toți pensionarii, inclusiv cei care primesc pensia în cont de card/Poșta s-a obligat să trimită PSD informații din baza de date cu pensionarii

de Clarice Dinu, Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:28 Actualitate | Politic


Contract Posta-PSD
Foto: Hotnews
​​Poșta Română livrează pliantele PSD de promovare la alegerile europarlamentare din acest an în fiecare gospodărie în care este prezent un pensionar (asigurări sociale, IOVR, invaliditate, SRI, MapN, MAI, agricultor, de urmaș), inclusiv pensionarilor care au optat pentru plata pensiilor prin bancă, în cont curent sau cont de card, se arată în contractul dintre cele două parți, obținut de HotNews.ro. Mai mult, Poșta s-a obligat să pună la dispoziția PSD "informații privind baza de date conținând înregistrări privind segmentul de destinatari selectat (n.a pensionarii), în măsura în care aceasta poate fi furnizată".
 • HotNews.ro a solicitat Poștei să spună dacă este legal acest schimb de informații și vom reveni cu răspunsurile imediat ce le vom primi.

Contractul dintre Poșta Română și PSD a fost semnat și a intrat în vigoare în data de 27 martie 2019, fiind valabil până la data de 19 aprilie 2019. Obiectul contractului îl constituie prestarea serviciilor constând în primirea, prelucrarea și livrarea trimiterilor neadresate Postmesager PLUS.

 • Ce este POSTMESAGER PLUS - serviciul constand in distribuirea pe teritoriul Romaniei de trimiteri neadresate destinate anumitor segmente de clienti despre care se pot solicita infomatii (numar, structura etc.) de la C.N. Posta Romana S.A., identice, cu greutatea maxima de 50 g inclusiv, de tipul: ziare, cataloage, pliante, brosuri sau alte materiale publicitare. (vezi AICI descrierea acestui serviciu al Postei Române)


Click pentru a deschide

Una dintre obligațiile Poștei, prin acest contract, este următoarea: "să pună la dispoziția Beneficiarului (n.a PSD în acest caz) informații privind baza de date conținând înregistrări privind segmentul de destinatari selectat (n.a pensionarii), în măsura în care aceasta poate fi furnizată".


Click pentru a deschide


În contract se precizează că beneficiarul, respectiv PSD, este obligat să-și asume întreaga răspundere pentru conținutul de text și imagine a trimiterii, în cazul în care acestea încalcă legislația țării sau normele specifice în domeniu. Beneficiarul este singurul responsabil de conținutul trimiterilor.


Click pentru a deschide

În contract se mai precizează că sunt excluse de la primire, prelucrare și livrare: trimiteri cu conținut de publicitate electorală prezentate și livrate în perioada de campanie electorală pe care nu sunt indicate expres următoarele informații:
 • 1. numele candidatului independent, denumirea partidului politic sau alianței politice care le-a comandat, după caz;
 • 2. denumirea operatorului economic care le-a realizat;
 • 3. codul de identificare fiscală al mandatarului financiar al formațiunii politice;
 • 4. tirajul, unde este cazul.

HotNews.ro a solicitat Poștei Române încă de acum 2 zile să precizeze dacă acest contract respectă regulile privind protecția datelor personale din noul Regulament UE (GDPR). Astăzi am cerut din nou explicații cu privire la obligația asumată de Poștă de a pune la dispoziția PSD informații din baza de date conținând înregistrări privind pensionarii. Vom reveni cu răspunsurile Poștei imediat ce le vom primi.


 • Orban: Poșta Română se angajează să dea PSD datele personale ale cetățenilor

Ludovic Orban
Foto: Facebook
Liderul PNL Ludovic Orban a prezentat, marți seară, la Realitatea TV, protocolul încheiat între Sindicatului Liber din Poșta Română și PSD care prevede ca Poșta Română să furnizeze date personale ale cetățenilor și să participe la întâlnirile și dezbaterile PSD la europarlamentare, potrivit Mediafax.

 • „Nu e semnat protocol, dar am aici adresa semnată de dl Brătianu, agentul electoral al PSD, adresa către președinții filialelor Poștei pentru beneficiile salariale care pot fi obținute. Îi transformă pe poștași în informatori PSD. E decizie luată în Comitetul Executiv și această adresă nu e o ficțiune. E scris negru pe alb. SLPR va participa la întâlnirile și dezbaterile PSD la europarlamentare. În primul rând, Poșta Română este transformată în instrument de propagandă al PSD. Doi. Poșta se angajează să pună la dispoziție date personale ale cetățenilor”, a completat președintele liberal.

Precizările vin după ce Poșta Română a transmis, luni, referitor la acuzațiile aduse de Ludovic Orban care a anunțat că PNL va da în judecată PSD pentru că a încheiat un protocol cu Poșta, că a transmis în perioada de precampanie oferte către toate formațiunile, PSD fiind singurul partid care a cerut acest serviciu.

Anterior Orban anunțase că partidul pe care îl conduce va da în judecată PSD pentru că a încheiat un protocol cu Poșta Română, astfel încât pensionarii să primească, odată cu pensia, și un material electoral din partea social-democraților cu mesaje împotriva liberalilor.

protocol
Foto: Captura
HotNews.ro a scris de asemenea luni că factorii poștali sunt pe cale să devină, cu voia sindicatului, informatori ai PSD. Conducerea Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, sub semnătura lui Matei Brătianu, a apreciat „oportună încheierea unui protocol” cu social-democrații prin care reprezentanții sindicatului să culeagă din teritoriu informații pentru partidul lui Dragnea. Astfel, aceștia ar trebui să informeze PSD despre probleme ale comunităților, reacții din teritoriu ca urmare a unor decizii ale ale executivului ori decizii și politici ale administrației publice locale. De asemenea, sindicatul, prin reprezentanții săi ar urma să participe la întâlniri și dezbateri ale candidaților PSD.


Deputatul liberal Gigel Știrbu a scris luni, 1 aprilie, pe Facebook că, "începând din această dimineață, toți poștașii au fost puși să semneze un angajament prin care se obligă să ducă la fiecare pensionar în parte un pliant cu destule pagini, făcut de PSD." Contactați de HotNews.ro, oficialii companiei au precizat că Poșta distribuie la nivel național materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui contract comercial plătit și a unui serviciu pentru care a transmis oferte tuturor partidelor.

Poșta Română a revenit luni seara cu noi precizări în care subliniază că "salariații poștali nu sunt obligați să distribuie materiale de campanie". Compania spune că "în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată (Postmesager, Postmesager Plus si Postcatalog). Până în prezent, doar reprezentanţii Partidului Social Democrat au solicitat acest serviciu din partea companiei."Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12239 vizualizari

 • +33 (33 voturi)    
  Simplu (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:34)

  florinos [utilizator]

  Faceti o sesizare la dataprotection .ro si asteptati ca Posta Romana sa primeasca amenda. Cereti numar de inregistrare, sunt obligati sa va raspunda in cateva zile.
  • +23 (23 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:56)

   [anonim] i-a raspuns lui florinos

   • +25 (25 voturi)    
    pe mine ma intriga pretul (Miercuri, 3 aprilie 2019, 14:40)

    t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui

    Statul plateste 50 de milioane de lei pe luna Postei pentru livrarea pensiilor (la cei care primesc bani cash).
    Cum au reusit PSD-istii sa obtina un pret atat de bun (1 milion) pentru livrarea pliantelor catre TOTI pensionarii? E implicata mita undeva? Trebuiau sa faca licitatie?
    • +8 (8 voturi)    
     pretul e mic (Miercuri, 3 aprilie 2019, 17:09)

     vladm9 [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

     Da, pretul e foarte mic.

     Comparatia nu e corecta pentru ca livrarea de bani e mai costisitoare decat livrarea de pliante.
     Paguba nu e la fel daca postasul pierde un pliant sau o pensie. Pentru pensie cred ca trebuie confirmare(identificare dupa buletin si semnatura de primire), nu stiu daca si pentru pliant.
  • +14 (14 voturi)    
   Stai bre liniștit... (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:14)

   Barosanu_nr1 [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Că și la dataprotection .ro este tot o pesedistă:

   https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22833871-ancuta-gianina-opre-numita-senat-pentru-nou-mandat-sefia-autoritatii-protectie-datelor-personale.htm

   Poliția și jandarmeria? PSD. Învățământul? PSD. Spitalele? PSD. Înmormântarea? BOR (adică PSD). :))
  • +16 (16 voturi)    
   Neaparat (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:20)

   Radub1000 [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Neaparat partidele din opozitie sa faca sesizare la Protectia Datelor personale. Amenzile sunt imense, Posta se va duce in faliment. Cum sa pui la dispozitie unui Partid datele personale ale pensionarilor, Bine ca nu le pun la dispozitia unor infractori pe baza de contract. Nu au voie sa le puna la dispozitie nimanui.
   • +12 (12 voturi)    
    Pai tocmai, (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:50)

    2016 [utilizator] i-a raspuns lui Radub1000

    ca unor infractori le pun la dispozitie! Nu sunt destui infractori in PSD, in frunte cu sultanul Dragneev?
   • +2 (2 voturi)    
    Justitia sa se autosesizeze (Miercuri, 3 aprilie 2019, 21:47)

    URD [utilizator] i-a raspuns lui Radub1000

    Posta este companie de stat, amenda o suportam tot noi in final. Sa raspunda penal persoanele implicate la incalcarea legii privind divulgarea de informatii privind datele cu caracter personal.
  • +3 (3 voturi)    
   Asat ma intrebam si eu. Este legal ???? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 20:00)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   O entitate care are adresa mea sa o dea unui partid care sa ma agreseze cu corespondenta ?????
 • +34 (34 voturi)    
  Alooo, Posta... (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:36)

  morometu [utilizator]

  Aveti obligatia protectiei datelor personale! Daca cumva se scurg bazele de date vom face reclamatie iar amenzile sunt usturatoare! Si daca nu aici, CEDO e foarte receptiva la acest mod de incalcare a protectiei datelor personale!
  • +12 (12 voturi)    
   ii doare la banana (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:06)

   averageJoe [utilizator] i-a raspuns lui morometu

   ca ii amendeaza. Plateste statul, adica noi.
 • +18 (22 voturi)    
  Asta pentru alegerile de acum (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:36)

  Martinezu [utilizator]

  La urmatoarele alegeri, agentul postal va informa PSD si despre salariati.
  De asemenea baza de data va cuprinde orientarea politica si sexuala, si foarte important intr-o romanie moderna daca este sau nu crestin ortodox.
 • +22 (22 voturi)    
  ASTEPT (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:39)

  colu [utilizator]

  sa vina si pe la mine.Ce si-or lua-o!!!!!!
 • -23 (27 voturi)    
  Fraza cheie, (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:40)

  xrogo [utilizator]

  "informații privind baza de date conținând înregistrări privind segmentul de destinatari selectat (n.a pensionarii), în măsura în care aceasta poate fi furnizată".!
  • +25 (25 voturi)    
   Fraza cheie: (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:53)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   " E scris negru pe alb. SLPR va participa la întâlnirile și dezbaterile PSD la europarlamentare."!
  • +17 (17 voturi)    
   baiete (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:00)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   daca a citi si legea ue ai sti ca furnizarea de ORICE date fara acordul explicit al persoanei este INTERZISA !!!

   da stiu... tu esti psdist, tie nu-ti pasa de legi!
  • +9 (9 voturi)    
   si tu poti confirma ca fraza cheie (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:10)

   averageJoe [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   exclude sau se limiteaza la ceva ? Ca pt mine nu reprezinta nicio restrictie.
  • +9 (9 voturi)    
   S-a gasit desteptul sa faca analiza literara (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:53)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   a textului din contract! Habar nu ai cum se fac aceste contracte si dai cu presupusul! In posta romana sunt destui din PSDragnea care sa furnize datele complet.
   Asa ca, las-o mai moale, ca macane! Se vede ca ai primit doar o copeica azi de la sultanul Dragneev, trebuie sa faci norma la cuvintele postate!
  • 0 (0 voturi)    
   mai baiete (Joi, 4 aprilie 2019, 17:56)

   Franzeta [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   pe tine nicio cheie nu te mai descuie la minte
 • +28 (28 voturi)    
  evident (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:45)

  e.o. [utilizator]

  Este complet împotriva regulamentului EU pentru protecția datelor personale.

  Cheia succesului este să se plângă câțiva, eventual direct printr-o casă de avocatură interesată să stoarcă bugetul partidului.
 • +25 (25 voturi)    
  Alo!!! (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:47)

  raulito [utilizator]

  GDPR?
  • +19 (19 voturi)    
   Poșta călare (Miercuri, 3 aprilie 2019, 14:01)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui raulito

   Ăștia nu trăiesc în același secol cu noi. N-au auzit de așa ceva. Sediile poștei, la fel ca și emntalitatea lor, arată ca-n anii 80.
  • +14 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 aprilie 2019, 14:23)

   [anonim] i-a raspuns lui raulito

 • +19 (19 voturi)    
  unde e Protectia Datelor ? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 14:10)

  Decadere [utilizator]

  Pentru orice trebuie sa fiu de acord cu prelucrarea datelor: fie la notar, fie la spa, fie la banca. Ti se da mereu un formular de completat inainte de orice discutie.
  Pai si aici? ...cum e? Ma astept bineinteles la manareli!!!...psd-iste.
  Pensionarii mei nu au nevoie de pliante. Le e de ajuns facturile intre timp foarte mari. Informarile de pe diferitele canale de stiri nu de fake stiri si realizarile politicienilor timp de 30 de ani. Se vor duce la amandoua. Nu lipsesc nici acum.
 • +10 (10 voturi)    
  GDPR cu interpretări (Miercuri, 3 aprilie 2019, 14:21)

  BEDE [utilizator]

  Adică GDPR trebuie să se aplice când este vorba de cine dădea comenzi jandarmilor pe 10 aug 2018, adică atunci când este vorba de un funcționar public în exercițiul funcțiunii.
  În schimb nu se aplică atunci când este vorba de niște milioane de persoane private ca să fie intoxicate cu ceea ce vrea P$D.
 • -15 (17 voturi)    
  Un pic de atentie (Miercuri, 3 aprilie 2019, 14:31)

  ecou [utilizator]

  Dragilor, iubesc pesedeul ca pe fosta mea soacra! Insa hai sa fim un pic atenti inainte sa ne bucuram. Acolo scrie "informatii privind baza de date". Asta poate insemna si un simplu raport de genul "in evidentele noastre sunt 12345678 pensionari, distribuiti astfel:" si urmeaza o lista cu orasul si numarul de pensionari. Mult prea subtire pentru un scandal cu GDPR-ul. Poate exista vreo metoda ca Posta sa fie acuzata de transmitere de corespondenta nesolicitata (spam), insa doar din paragraful ala....nu prea reiese incalcarea GDPR
  • +9 (9 voturi)    
   Date statistice... (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:06)

   morometu [utilizator] i-a raspuns lui ecou

   Se iau de la Statistica! Numarul pensionarilor este inscris la Casele de pensii! Deci, Posta nu are nicio scuza sau minciuna acoperitoare.Nicio entitate care detine date personale nu are voie sa comunice nicio informatie referitoare la individ.
   • 0 (0 voturi)    
    Exact (Joi, 4 aprilie 2019, 11:54)

    ecou [utilizator] i-a raspuns lui morometu

    Exact asta spun si eu: pot fi furnizate informatii care nu pot conduce la identificarea individului. Daca eu spun ca in baza mea de date am 5 persoane cu numele Popescu nu intru in conflict cu GDPRul, daca spun ca in baza de date am Popescu Ion cu CNP xxx si adresa yyyy, Popescu Vasile cu CNP aaa si adresa bbb ma paste amenda.
    Cat despre Statistica....aia nu are de unde si cum sa stie ce date am eu in baza mea de date. Cu atat mai putin sa stie cati pensionari primesc pensia numerar prin posta.
    Nu stau sa judec acum cat de ok e contractul sau cat de departe merge partea asta cu furnizarea de documente, ca as intra in marea masa de pareristi care vorbesc ca sa nu taca fara sa stie despre ce. Eu spun ca ce am putut citi noi aici - si eventual pricepe - nu ii expune cu absolut nimic pe cei de la Posta.
  • +6 (6 voturi)    
   poate insemna si nicio inormatie (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:13)

   averageJoe [utilizator] i-a raspuns lui ecou

   daca vrei s-o iei asa, dar de cele mai multe ori inseamna tons of info. Si nu exista restricitie concreta in protocol. Informatii privind baza de date poate insemna si ultima virgula din acea baza de date.
  • +7 (7 voturi)    
   serios? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 17:46)

   doejohn [utilizator] i-a raspuns lui ecou

   Posta ar trebui sa foloseasca informatia ca x e pensionar doar in scopul livrarii pensiei. Folosirea acestei informatii in alt scop sau transmiterea acestei informatii spre terti, se bate cap in cap cu GDPR-ul.
   • 0 (0 voturi)    
    exemplu (Joi, 4 aprilie 2019, 11:59)

    ecou [utilizator] i-a raspuns lui doejohn

    Hai sa presupunem ceva: eu sau tu vrem sa ne facem reclama. Ne facem un plan sa livram reclama prin posta, apoi ne stabilim criteriile iar la sfarsit vrem sa stim cate pliante ne sunt necesare si cat ne costa asta. Informatia despre cate pliante imi sunt necesare este extrem de utila si nu incalca cu nimic GDPR.
 • +15 (15 voturi)    
  Atentie la nr de inregistrare! (Miercuri, 3 aprilie 2019, 15:14)

  MisuG [utilizator]

  Este clar ca lumina zilei ca acest contract a fost gandit si semnat la sediul PSD cu sprijinul conducatorilor Postei Romane carora le-a fost pus in fata si semnat ca primarul! Eu stiu ca dupa ce emiti un document il inregistrezi cu data si numar de iesire si-l trimiti catre celalalta parte pentru a-l inregistra cu nr propriu de intrare si data! Fiti atenti la acest document! Scrisul este acelasi atat la nr de inregistrare in dreptul Postei Romane cat si in dreptul PSD! CE concluzie putem trage? Ca documentul a fost redactat la PSD si semnat tot acolo. Posta Romana a luat nr de inregistrare prin telefon.......
 • +13 (13 voturi)    
  deci (Miercuri, 3 aprilie 2019, 15:59)

  liviu_ [utilizator]

  psd si posta romana incalca legile tarii si legile europene! (GDPR mai exact, printre altele)

  frumos.... acum vreau sa aud slugile psd ce scuza penibila mai gasesc de data asta!
 • +5 (5 voturi)    
  in (Miercuri, 3 aprilie 2019, 17:12)

  andrei1232000 [utilizator]

  urma cu niste ani o banca a initiat o campanie promotionala cu carduri Nadia, Nastase si nu mai stiu cine. si la Politehnica din Bucuresti salariatii s-au trezit ca sunt datori (erau in baza de date cu datornici la banci) cu niste sume mici, pana in 50 de lei, reprezentand comisioane de administrare pentru niste carduri pe care nu le cerusera si nu se facuse contract. cineva vandu-se la banca respectiva baza de date cu salariatii institutiei si banca a facut carduri. Cand unii au inceput sa reclame, peste noapte au disparut toate conturile de card si s-au sters toate datoriile. Cam asta e cu bazele de date. N-au nevoie sa le ia de la Posta, le au de la Casa de Pensii, de la dl ministru al PSD.
 • 0 (2 voturi)    
  Cam știam noi (Joi, 4 aprilie 2019, 0:04)

  Observatory [utilizator]

  cine a votat aceste jeguri si acum este și mai clar pe cine sa înjuri .
  Pe pensionari ( majotritatea) nu ii interesează componenta acestor scursuri, ei au mâncat micul si au băut berea.....
  Cred a abia așteaptă sa vina pomana PSD ista....

  Vremuri grele și se anunța și mai rău pentru biata țărișoară ...
 • 0 (0 voturi)    
  Posta rromana (Joi, 4 aprilie 2019, 7:06)

  ABBV [utilizator]

  er trebui in momentul in care va avea dificultatii financiare din nou, lasata sa se scufunde. Nu pot sa nu imi aduc aminte de atitudinea de sultan a directorului general. Care intrebat fiind intru-un reportaj de anumite achizitii cu cantec, a dat afara reporterul.
  Imi doresc enorm o lege a raspunderii individuale! Unde de la ministru in jos raspunzi din buzunarul propriu in caz in care institutia ia amenda pentru o decizie proasta a sefului. Asta ar fi singura varianta sa mai vedem conducerii competente.
 • 0 (0 voturi)    
  inceput (Joi, 4 aprilie 2019, 11:07)

  Ilidia [utilizator]

  Au inceput deja sa apara in cutiile de scrisori mizeriile PSD-iste....
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 aprilie 2019, 11:49)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  Orice de genul asta imi aduce posta , fac bucati (Joi, 4 aprilie 2019, 12:18)

  deval [utilizator]

  si arunc in curtea oficiului postal !
  Mai fac o cerere inregistrata catre conducerea Oficiului postal in care ii somez sa nu puna in cutia mea, nimic (ziar, reclama, promovare, etc) ce nu face obiectul serviciului de baza postal !
  Adica pot sa ma lipsesc de posta electronoca la un clic si de posta fizica care include si mai mult efort uman dar afecteaza si mediul prin producerea de maculatura fara contra beneficiu), sa nu ma pot lipsi ??!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by