Ilan Laufer, social-democratul refuzat în luna noiembrie a anului trecut, de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Dezvoltării, a fost ales lider al PSD, organizația SUA, au anunțat, marți, într-un comunicat de presă reprezentanții PSD Diaspora, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Avem o responsabilitate mare în toate statele din lume, de aceea ne bucurăm să îl avem în calitate de coordonator pe domnul Ilan Laufer, care sunt convinsă că va aduce un plus de valoare organizației SUA și va întări relațiile transatlantice. E nevoie de multă muncă, de construcție de proiecte, care să contribuie la dezvoltarea organizațiilor din diaspora. Problemele le știm cu toții, dar noi ne angajăm să venim cu soluții, care să devină realitate”, a declarat președintele PSD Diaspora, Lilla Debelka, potrivit sursei citate.

Pe 20 noiembrie 2018, șeful statului Klaus Iohannis a anunțat că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

În replică, Ilan Laufer a declarat, într-o conferinţă de presă, că refuzul lui Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit și că îl va reclama la CNCD.

Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, dar şi secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat fiind responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”.

În prezent, ministru al Dezvoltării este Daniel Suciu, fost lider al grupului deputaților PSD.