Vicepreşedintele ALDE Ovidiu Silaghi, aflat pe poziţia a patra pe lista de candidaţi a partidului pentru Parlamentul European, a declarat duminică, la o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că va urma o perioadă în care liberal-democraţii "vor fi mai mult cu tricolorul în suflet" şi a criticat comportamentul comisarilor europeni faţă de România, despre care a spus că este "inacceptabil", relatează Agerpres.

Ovidiu SilaghiFoto: Agerpres

"Am convingerea că va urma o perioadă în care vom fi, să zic aşa, mai mult cu tricolorul în suflet şi o să tragem cu coada ochiului către steagul Uniunii Europene, pentru că comportamentul din ultima perioadă al comisarilor europeni faţă de România este, totuşi, inacceptabil. Prin urmare, vă vom reprezenta, zic eu, cu mândrie în Parlamentul European şi am mai zis-o şi o să o mai zic: să nu ne fie ruşine că suntem liberali, să nu ne fie ruşine că suntem români, să nu ne fie ruşine că suntem creştini (...) ", a spus Silaghi.

Ovidiu Silaghi a adăugat că, atâta vreme cât România implementează la termen directivele europene, Comisia Europeană trebuie să respecte principiul subsidiarităţii şi este de părere că viitorii reprezentanţi ai României în Parlamentul European nu ar trebui să fie "la mâna" liderilor de grup.

"Nu plecăm de pe o poziţie războinică, dar plecăm de pe o poziţie în care interesul nostru, al României, să fie mai bine conturat şi susţinut. Nu mai vrem să fim la mâna liderului de grup - ALDE, PES, PPE - ce o fi el. Grupul german, într-adevăr, îşi face şedinţele separat, ei au meeting al grupurilor germane din celelalte partide. Ne-ar interesa, mai ales după ultimele răbufniri, să zic aşa, ale Comisiei Europene împotriva României, păi daţi-ne voie să avem şi noi, pe ce este subsidiaritate, daţi-ne voie să avem şi noi o părere, că noi respectăm absolut toate directivele europene. Suntem cu implementarea directivelor europene la termen şi la timp. Avem infringement un pic pe mediu, dar nici acolo nu e foarte clar. Deci noi, dacă respectăm toate directivele europene, ceea ce nu ţine de voi, ceea ce e subsidiaritate, voi de ce vă băgaţi? Că noi nu ne băgăm nici în Germania, nici în Belgia, nici în Franţa, nici în Danemarca, noi nu ne băgăm", a afirmat vicepreşedintele ALDE.