Președintele PSD Liviu Dragnea va avea, luni și marți, întâlniri la Parlament cu liderii județeni, în vederea continuării discuțiilor despre organizarea campaniei electorale naționale la alegerile europarlamentare din 26 mai, transmite Mediafax.

DragneaFoto: Stirile ProTV

Florin Iordache a declarat, pentru Mediafax, că în cele două zile vor fi finalizate discuțiile cu liderii PSD din toată țara. La întrunire, social-democrații din staff-ul național de campanie vor discuta despre strategia la alegerile pentru PE cu cei din conducerile județene, fiind prezenți la Parlament și primarii de orașe, a explicat Iordache.

Întrevederile social-democraților vin după ce joi Liviu Dragnea și conducerea formațiunii s-au întâlnit la Parlament cu primarii și președinții de consiliilor județene PSD din zona Nord-Est, Sud-Est și Sud Muntenia. Coordonatorul de campanie și trezorierul PSD Mircea Drăghici declara atunci că au mai fost ședințe de lucru cu responsabilii din teritoriu.

Drăghici a mai spus că în partid nu a fost luată încă o decizie referitor la organizarea unor mitinguri în țară ale PSD.

La finalul întâlnirii de joi, președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și Partidul Ecologist Român susțin lista PSD la europarlamentare. Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu a precizat că recomandarea partidului a fost ca pe lista PSD să fie și preotul Cristian Terheș (acesta ocupă locul patru).

La rândul său, Dănuț Pop, președintele PER, a spus că susține lista social-democraților la europarlamentare, în schimb primind susținerea PSD pentru unele proiecte, cum ar fi brandul național Dracula Park. El a salutat candidatura pe locul al doilea pe lista PSD a lui Carmen Avram Acolo „care e apărătorul României și al pădurilor, prin reportajele pe care le-a făcut”.

PSD are pe listă, înregistrată la BEC, 43 de candidați la europarlamentare. Partidul deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram și senatorul PSD Claudiu Manda.

Alți social-democrați care completează lista sunt: Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Alin Pavelescu.

Campania electorală începe pe 27 aprilie și se încheie pe 25 mai, ora 7.00. Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.